Robin Creative Commons License 2022.07.16 0 1 16862

Nagyon rég nem jártam erre, legutoljára amikor padlót fogtam, és kerestem lesz-e, lehet-e javulás. Egyszerű, már ha van ilyen, több csigolya érintettségével kialakult kiszakadás nélküli sérvem volt/van. Úgy kerültem kórházba, hogy bármit bevállaltam volna, csak legalább aludni tudjak egy kicsit. Akkor már több napja szenvedtem. Szerencsés vagyok, mert jó gyógytornászok és fizikoterapauták segítettek heteken át. A járás sokáig kimerült néhány lépésben, kapaszkodva, és ma sem tudok 1-2 km-nél többet sétálni. Ez 4 éve volt. Ma nincsenek fájdalmaim, nagyjából mindent meg tudok csinálni, de vissza kellett fogni magam. Szerencsém volt azért is, mert óbudaiként az Amerikai útra vitt a mentő, és segítettek, jól segítettek. Sajnos azóta több nem Bp-i kórházban kezelt ismerőst műtöttek, és akinél nem sikerült a covid miatt igen nehéz helyzetbe kerültek. 

A fizikoterápia nem segít azonnal, de sokat segít hosszabb távon. A gyógytorna szintén, és akinek elérhető, és tud, az úszás is jó, nagyon.

Azért írtam, hogy elmondjam, lesz jobb, könnyebb, bár ugyanolyan valószínűleg nem, mint előtte. Tudom, hogy sokatoknak ennél gonoszabb helyzettel kell megbirkózni, és túl sok lehetőségetek sincs, de higgyetek benne, hogy javulhat az állapototok.