vezereger Creative Commons License 2000.03.22 0 0 18
Tisztelt hölgyeim és uraim!

A köztisztviselőségről lévén szó, néhány olyan alapvető megjegyzésem volna, amit eddig már érintettünk, de nem mertünk kinyitni:

Korrupció:

Az ÁLLAMILAG KIKÉNYSZERÍTETT korrupció legszebb példája, amikor kötelező bevételt ír elő az állam azon közhatalmi költségvetési szerveinek, amelyeknek és az ott dolgozóknak a teljes semlegesség lenne a feladata. Aki a közhatalmi intézménnyel üzleti kapcsolatba kerül,a kapcsolatait ki is használja. Aki az különféle alapítványi támogatók közé beáll - qui prodest - nem önzetlenül teszi, egyszer biztos behajtja az ellenértéket!
Ha az állam nem fizeti ki a szükséges működési költségeket, ez az ország nem is várhat mást...

Megfelelő fizetés mellett meg lehetne tenni azt, emitől a képviselőink húzódoznak, vagyis a köztisztviselői karba történt belépést vagyon és jövedelemnyilatkozat adása indítaná, így a későbbiekben minden tisztázható lenne, ha valamelyikünket megvádolnák. Még egyszer mondom MEGFELELŐ FIZETÉS MELLETT!!

Létszám, képzettség, munkavégzés színvonala:

Racionalizálgathatunk, de a munka nem lesz kevesebb. A jól átgondoltnak csak riztkán nevezhető normaalkotás következtében az ügyintézés munkafázisai időben megnyúltak, azonos munkavégzés, több időráfordítást igényel, az adminisztráció következtében. Eközben természetesen a kiszolgáló személyzet, ügyviteli alkalmazottak létszámának csökkentésével próbálja meg az állam pénz nélkül működtetni a rendszert. Egyenes következmény a hatékonyság és a szakszerűség csökkenése.
Pregnáns példa az okmányirodák "beüzemelése", ahol KIZÁRÓLAG A BM vezetője és illetékes vezetők nem vették észre, hogy a dolog nem úgy működik ahogy ez levárható lenne.

ITT AZ IDEJE, HOGY A MINDENKORI KORMÁNY ÉSZREVEGYE, EZ NEM EUKONFORM!!!

Az állampolgár a befizetett adójáért hivatali ügyintézést vár, belátható időn belül, megfelelő színvonalon és az ügyintézés során olyan feltételeket, melyek egy kultúrált országban elvárhatóak - legyen elég levegő, akár üldögélési lehetőség, wc, és ne fordulhasson elő, hogy esetleg - AZ ÁLLAM HIBÁJÁBÓL - nem rendelkezik azzal az okirattalamelyet ugyanaz az állam írt elő kötelezően számára!

Emlékeim szerint a múlt évben az EU illetékes bizottsága jelentős mértékű közalkalmazotti létszámemelést látott indokoltnak a majdani csatlakozás minimális előfeltételeként, hát jelenleg nem ez folyik.

Előzmény: delawar ede (17)