Graver Creative Commons License 2023.09.11 0 0 17077

Szia! Örülök, hogy azért jobb valamivel. 

Ez szerintem sokunknak ismerős, hogy reggel "be kell járatódjunk". Azt tanácsolnám, hogy cserélj matracot! Sokat számít a fekvőfelület. Olyan helyen vásárolj, ahol kipróbálhatón a matrac, és vissza is viheted cserélni, ha nem válna be. Hiszen nyilván pár perc fekvés nem ugyanaz, mint egy vagy több egész éjszaka.
Nekem régebben a kőkemény matrac volt jó, de most, a 3. sérvemnél észrevettem, hogy már nem tesz jót. Így kicseréltem valamivel puhábbra, ez most jó, nem ébredek összetörve. Az Ikeában vettem, elég tűrhető áron, és ott is kicserélik, ha kell.

Még legjobb talán a gyógytorna, keress egy gyógytornászt, ha még nem tetted volna. Akár többfélét is ki kell próbálni, sajnos nincs más módja. Az úszás jó, különösen a hátúszás, úgy tudom.
Testsúly: amikor nekem ez az egész kezdődött, átlagos (inkább vékony) testalkatú voltam, amiből a betegség miatti stressz okán még lement pikk-pakk 8 kg. Van ismerősöm, aki alacsonyabb, erősen túlsúlyos, egész nap ül a munkája miatt (autós oktató), és nincs ilyen problémája (más persze lehet). Ettől még biztos nem hátrány, ha az ember lead pár kilót, ha túlsúlya van, logikus, hogy kisebb terhet kell cipelni a gerincnek.
Legtöbben így kezdjük, hogy nem voltunk derékfájósak... A kamionozást pedig lehet, hogy abba kéne hagyni, az egyik legrosszabb munka a gerincnek. Szintén van ismerős, aki inkább abbahagyta emiatt a sofőrködést. Az a baj, hogy ha teljesen lerobban az ember, akkor semmilyen munkája sem lesz, nem csak 300 ezer bruttós. :( 

Ahogy Gombóc is írta, nekünk kell megoldást találnunk, és kívánom, hogy sikerüljön is neked!

Előzmény: HakapesziM (17075)