Smíró Creative Commons License 2023.09.24 0 0 64941

Kösz a választ!

 

Igen, gépészet - homokszűrő, sóoldó, hőszivattyú - átmosva, kiszárítva kerül elrakásra, ahogy eddig is. Az algás víztől parázok én is. Tavaly teljes elrakás volt, kb 5 cm víz maradt az alján, amivel már a búvárszivattyú sem bírt. Nem semmi volt kilapátolni, szerencsére ki tudott száradni és ment fedett helyre a medence. Algás vizet viszont utána kezelni, na az nem leányálom, már csak az általad leírt okból sem. Így marad a sok víz, ahogy írtátok.

 

Csak tapasztalat átadásként: 3 éve ilyenkor vettem a medencét olcsósítva, komplett. Vettem hozzá egy bubis fóliát is. Ez a 2. szezon. A bubissal csak akkor takartam az első évben, amikor már hűvösek voltak az éjszakák, most szinte minden este felraktuk. Hát kezdi is megadni magát. Amikor a skimmert lecserélem a rácsos kifolyóra látom, tele van a szűrő pont a bubik méretének megfelelő kis kerek lapokkal. Tehát a sós víz + UV gondolom megtette hatását. 

 

Mindazonáltal a rendszer - mármint a sósvizes - nagyon jó szerintem, a hőszivattyú is hála a napelemeknek ment folyamatosan, amikor az automatikája bekapcsolta. Tegnap még 37 fokos volt a víz, a hőszivattyú max 35 fokot tud nyomni, de ahhoz nyilván külső magasabb hőmérséklet is kell.

 

A "sima" víz vegyszerezésével korábbi medencéknél meggyűlt a bajom, bár az ipari hypo kiváltotta a drága szereket, de sokszor szenvedés volt a tisztán tartás algásodás miatt. Most egyszer volt ilyen kisebb probléma, nem is gondoltam, hogy a kerti slag okozza, de hála itten okosításnak az volt a ludas. Ezután kis klórsokk tabletta darabot tettem a tömlő elejébe, majd később lassan átfolyattam addig, amíg klór szag nem jött a vízzel. Utána még hagytam, majd kilocsolás gazra és utána utántöltés. Szóval kristálytiszta víz volt egész szezonban.

Előzmény: Creativus (64940)