Falusi1 Creative Commons License 2024.02.11 0 0 17132

Együttérzéssel olvasom sorstársaim írásait, bár régen nem írtam ide, de most közzé teszem a bajomat.

4 évvel ezelőtt volt az első porckorong sérvem, amit gyógytornával rendbe hoztak. Ezt követően úgy éltem az életemet, mint előtte. Aktív mozgással, kertészkedéssel. Most úgy tűnik nagyobb a baj. Lassan kialakuló de egyre intenzívebb derékfájást követően készült MR. felvétel három sérvet is mutat, melyek közül az egyik, reumatológusok szerint, nyomja a gerincvelőt és nagy valószínűség szerint műtétre lesz szükség.

A fájdalom nem elviselhetetlen és általában csak éjszaka jelentkezik. Felkelés után lassan csökken és délutánra lényegében megszűnik. Fájdalom csillapítót csak éjszakára veszek be, viszont a bal lábam elgyengült és az izom egy része is eltűnt ( mint 4 évvel ezelőtt). Ezzel együtt mozogni bírok, autót vezetek, feleségemet ápolom.

 

A mostani MR. felvételt megnézte egy neurológus is, aki Parsonage-Turner szindrómát diagnosztizált.

A diagnózist megmutattam az előbb említett reumatológusok egyikének, aki a neurológus véleményét, finoman szólva, kétségbe vonja és ismét a műtét szükségességét valószínűsíti. Azt mondta, hogy meg fog mutatni egy idegsebésznek.

 

Az említett neurológus szerint, ha az MR felvételt megnézi egy gerincsebész az valószínűleg meg akar majd műteni, mert ők szeretnek műteni.

 

Nem tudom mitévő legyek, de a műtétet szeretném elkerülni.

Tisztelettel kérek minden sorstársamat, hogy írja meg a véleményét és tanácsait.