pici mici a pók Creative Commons License 2024.03.27 0 2 1218

de legalább nem a magyarok vérét adjak  (mint Tiborcz kozeliek a tudjuk kiknek, mert ha a ruszkik megtudjak most...) 

 

 ize...:-)))

 

 

https://hvg.hu/itthon/20220511_OVSZ_Bayerne_verplazma_per_ValaszOnline

 

A bíróság is kimondta, hogy Bayer Zsolt felesége a vérellátó szolgálat vezetőjeként titokban adott el vérplazmát a multiknak

  • Az ügy alapját az szolgáltatta, hogy a Válasz Online munkatársa a magyarországi vérplazmaüzletről akart írni és ezzel kapcsolatban derítette ki, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat vezetője, Bayerné dr. Matusovits Andrea, az ismert jobboldali publicista, Bayer Zsolt felesége titokban árusítja multicégeknek a vérplazmát úgy, hogy a jogszabályok előírásával szembemenve sem versenyt nem hirdetett a plazmakészletre, ráadásul a világpiacinál alacsonyabb áron kínálta azt. Az ezzel kapcsolatos szerződéseket és azok módosításait Bayerné titkolni igyekezett a sajtó elől és azokat a Válasz Online kérésére sem adta ki. A bíróság első és másodfokon is arra a megállapításra jutott, hogy a portál cikkében megjelent információk megfelelnek a valóságnak, így a Bayerné által indított rágalmazási magánvádas keresetet elutasították, mivel a törvényszék álláspontja szerint ugyan a cikk a tényállításai „alkalmasak lehetnek a sértett becsületének csorbítására”, de „nem büntethető az elkövető, ha a becsület csorbítására alkalmas tény valósnak bizonyul”.
  • Az eljárás során egyébként Bayerné azt is kifogásolta, hogy Bayernéként hivatkozott rá a Válasz Online és itt a bíróság kénytelen volt megállapítani, hogy az újságíró jogszerűen járt el, mivel Bayernét tényleg Bayernének hívják.

Előzmény: questt (1217)