nyman Creative Commons License 2024.04.03 0 0 1164

Mindkét említett banknál lehet zárolni a kártyát. Az Ersténél ez egy pár hónapos feature. Kényelmetlen is, ha napi szinten használná az ember a kátryát. 

 

"Ti milyen biztonsági funkciókat használtok?"

A limiteket tartom alacsonyan, 100 ezer körül. Nagyobb költések jellemzően tervezettek. Az Ersténél ugyan jó a 24 órás limit emelés, de sajnos csak zárolni lehet, nem pedig fixen beállítani. Régebben, szerintem még a George előtt volt ilyen opció. Pl. a Maxnál a fix ATM felvét limite 1 Ft, a napi költés 100 e. nálam. A Platunumnál ez nem működik. 

 

A 100 ezres keret sajnos a kisebb összegűek ellen még nem véd. A költésekről jönnek az üzenetek, ez az Ersténél és az MBH-nál ügye fizetős. Ekkor már megtörtént a vásárlás, de csak jobb időben értesülni róla.

 

Nagyobb magyar oldalakon a saját kártyámat vagy Curve-öt használok. Kisebb, kevésbé megbízható kereskedőknél a Revolutot, ott is egyszeri, vagy párszor használt virtuális kártyát. Külföldi oldalakon Revolutot. A Curve-ot nem használom külföldi kötéseknél, mert rosszabbul vált, mint a Revolut. Jelen pillanatban csak az Erste kezd el kamatot számolni a Revolut feltöltés után, a többi szerencsére még nem. 

Most még a hitelkártyáknál az egy relatíve biztonsági funkció, hogy szinte a keret egészéből állampapírt veszek, így az egyenleg is alacsony. Az Erste az trükkös, ott a fordulónap után meg kell csinálni a visszatérítéses költéseket, de arra ott a Curve. Nagyobb összeg sokszor csak percekig, órákig van a számlán.

 

"foglaltak a Bookingon, a másikkal egyik éjjel  valami tik tok előfizetések újultak meg"

Ezek kártyák oda voltak regisztrálva?

 

A Bookingon kinek a nevében foglaltak? A saját fiókodban nem volt nyoma?

 

Érdekes, hogy nem jött jóváhagyó (3D Secure code). Bár ez nem minden esetben jön. A Revolut már függesztette fel a kártyámat egy gyanúsnak tűnő Bookingos foglalásnál. Én voltam, csak amikor a fizetés határideje jött el, akkor a valószínűleg a szállodában valami manuálisan próbálták meg terheli. 

 

A bank nem tudott mondani semmit, hogy hogy használták? A telefonhoz nem fértek hozzá?

 

Amit első körben csinálnék, hogy alaphelyzetbe állítanám a telefont és kártyákat cserélnék. Itt pedig követném, hogy melyiket hova regisztráltam be.

 

 

Előzmény: halilali1 (1161)