parsifal hendrix Creative Commons License 2024.04.06 -1 0 1262

a triatlonra készülő, öregedő, 200 kiliket tekerő , bringa imádó  parsifal emlékére és a  bringások tiszteletére 

 

 

a bringa idény még éppen elkezdődött és a világ tíz legjobb bringásából 4 már össze is törte magát alaposan, van der aert után tegnap egy bukásban többek között három kiválóság:

 

 

Visma | Lease a Bike 19:59-kor arról számolt be, hogy Vingegaard szerencsére továbbra is eszméleténél van és stabil az állapota. A vizsgálatok során kiderült, hogy több bordája, valamint a bal kulcscsontja is eltört, és elővigyázatosságból a vitóriai kórházban marad.

 

 Vine-ról kiderült, hogy három csigolyája (egy nyaki és két mellkasi gerinccsigolya) tört, szerencsére idegsérülés nélkül, várják az ortopédiai vizsgálatot. Cras állapota a legrosszabb: két bordája tört el, a csigolyái is megsérültek, a tüdeje kilyukadt, belső vérzéssel kellett kezelni. A következő napokat biztosan a kórházban tölti.Evenepoel kapcsán megállapították, hogy eltört a jobb kulcscsontja és a jobb oldali lapockája is. Pénteken Belgiumba viszik, Herentalsban megműtik, minden bizonnyal ki kell hagynia az ardenneki egynaposokat. Roglič a csapatkocsiban ülve utazott a vizsgálatokra, ő felületi sérüléseket, horzsolásokat szerzett, leginkább a jobb lábán és a testének jobb oldalán, törése nincs.Rajtuk kívül Sean Quinn és Natnael Tesfatsion adta fel a bukás miatt a versenyt. A trekes Tesfatsionnak semmije sem tört el, Quinnről csütörtök késő estig nem érkezett friss hír – érdekesség, hogy utóbbi csapattársa, Jefferson Cepeda hiába ült percekig a földön, folytatta és be is fejezte a szakaszt.

 

 

 

A bukásban szintén benne volt a zöld trikós, szerdai szakaszgyőztes Quinten Hermans, aki végül tovább tudott menni.„Kerülni tudtam, behajtottam a bozótba, ahol a legelső elesett versenyzők voltak. A szerencsések közé tartozom. Elestem, nem ütöttem meg magam annyira. Volt már elég bukásom, sosem kellemes, próbáltam minél kevesebbet nézelődni, hogy kivel mi történt... A kanyar eleje picit bukkanós volt, és páran nem akartak fékezni, így túl nagy sebességgel érkeztünk. Nem mondhatom, hogy túlságosan veszélyes volt a kanyar, csak nagyon feszegettük, nagyon feszegetjük a határokat.”

 

 

 

 

Lemmy 9 éve, karácsony után halt meg. Tiszteletére parsifal csinált magának egy három napos post-karácsonyi bringa tourt. A téli erdőben egy helyütt fáradtan leült és egy erész odament hozzá, hogy "nincs valami baj?". Nem volt, csak fáradt volt és fázott, pedig a kezén a feleségétől csent sütő-kesztyű volt és alatta meg egy egy ujjas pamut, a testén meg vagy 5 réteg ruha. De három nap télen az hátom nap télen. 

Lemmyért ezt akkor meg kellett tennie. 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=tHV7AwkzYWg&pp=ygUJbW90b3JoZWFk

 

 

Motörhead – Rock Out (Official Video)

 

 

parsifal csak 30 évig ivott és dohányzott, Lemmy kitartóbb volt és bátrabb: élete végéig nyomatta.