idooogeep Creative Commons License 2024.04.17 0 0 2253

Érdekes amit hoztál.  Bennem már csak egyetlen kérdés merül fel:

                   Nálunk ez miért nem működik?

Valamikor a 60-as évek eléggé az elején jutottam, ki első alkalommal Ausztriába,  és ott is Bécsbe.

Bár Japánnal nyilván nem tudom összehasonlítani, hisz ott sosem jártam, de meglepett az osztrák utcák terek tisztasága, karbantartottsága.  Akkoriban nálunk ilyent el sem lehetett képzelni, ott érezni lehetett, hogy mindenki ügyel a tisztaságra.
Már akkor is dohányoztam- sajnos- és nekem az okozott  rövid időn belül problémát mit csináljak a maradékkal.  Itthon ez akkor sem volt probléma, bár nálunk akkoriban viszonylag elég sok utcai szeméttartó volt kihelyezve. Bécsben ilyent nem találtam és gondot okozott mit csináljak a csikkel.

Kevés az utcán dohányzó emberrel találkoztam, nem tudtam következtetést levonni, hogy ők hogy tüntetik el a csikket. Viszont az mély nyomot hagyott bennem, hogy  ott nem szemeltek az emberek és még stikában sem akartam eldobni. Eszembe jutott, hogy általában  mindenhol vannak az utcán a csapadékelvezetőkön csatorna nyílások, így amikor elszívtam a cigit, a markomban tartva gyalogoltam a legközelebbi csatorna nyílásig, és ott szépen beleejtettem. Nem tudom helyesen jártam-e el, mástól igazából ilyent nem láttam, és az ott töltött rövid idő alatt -2 napot voltunk  kint-nem tudtam rájönni a kérdés megoldására, hogy a sógorok hová tüntetik el a csikket.

Dicséretemre legyen mondva, hogy ez alatt a 2 nap alatt a megszokott cigi mintegy egy harmadát  szívtam   csak el.

Előzmény: erobika (2252)