Mocsári Trol Creative Commons License 2024.04.25 0 0 20136

Sokan mondják, hogy nincs utalás a Nagy Szfinx szoborra, vagy akár egy nagy oroszlánra, a fej átfaragására semmilyen öreg királyi szövegben. Ezért a fej inkább kutya vagy sakál feje. Valójában van egy igen erős elmélet, hogy a Szfinx valójában az oroszlán csillagképet képviseli. 10 bizonyíték

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=166496322&t=9000303

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=166596677&t=9000303

 

A 9. bizonyíték:  

Az Óbirodalom idejére datálható Piramisszövegek megerősítik, hogy a Leo csillagkép a megfigyelések szerint alkonyatkor emelkedik fel a horizontról a nyári napforduló idején (Nílus áradásának kezdete). Ennek köszönhető a Szfinx és az áradás közötti asszociáció létrejötte.

Az egyik leghíresebb szakasz a Piramisszövegekből, amely az Oroszlán csillagképre utal, az ún. "Szellemtől való elrejtőzés" vagy "Oroszlánküszöb" szövegrész. „Ó, én a két szárnyú sír, a négyszögletes alapú piramis, az Oroszlán Küszöbe, ahol felszáll a szelleme.”

Ez a szöveg arra utal, hogy az elhunyt szellemének sikeresen kell áthaladnia az Oroszlán csillagkép néven is ismert csillagászati jelenségen, hogy eljuthasson a túlvilági utazásában. Ez az egyik példa arra, hogy az ókori egyiptomiak mennyire összekapcsolták a csillagászati jelenségeket és a vallási hitvilágot, beleértve az Oroszlán csillagképet is.

Egy vallási szövegek az „Amduat”, amely az alvilág és az élet utáni világ leírását tartalmazza. Ebben a szövegben az elhunyt fáraó utazását a Napisten, Ra által ellenőrzött alvilágban írják le, amelynek során számos vallási és mitológiai szimbólum jelenik meg, köztük az Oroszlán csillagkép is.

Az „Amduat” szövegben az elhunyt fáraó lelke végigutazik az alvilág 12 óráján, ahol különböző istenségek és szörnyek találhatók. Az egyik órán az elhunyt lelke az „Oroszlánküszöb” előtt halad el, ahol az Oroszlán csillagkép és más égi jelenségek kapcsolatba kerülnek a vallási mitológiával és a fáraó lelki utazásával.

Előzmény: őszszakál (20135)