H-47M2 Creative Commons License 2024.05.03 -2 3 338328

Az oroszok sem szeretik a scientológia egyik reinkarnációját, ami mögött a cica áll.....

 

Büntetőeljárás indult a Falunkung kínai mozgalom ellen Oroszországban

Büntetőeljárást indított az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) a Kínában destruktív szektaként, Oroszországban pedig nemkívánatos szervezetként nyilvántartott Falunkung mozgalom ellen illegális tevékenység folytatása címén - közölte pénteken az SZK moszkvai irodájának sajtószolgálata.

A tájékoztatás szerint 2020 júliusától 2023 októberéig egy nő által vezetett csoport illegálisan szervezett Falunkung-tevékenységeket, a többi között nemkívánatos szervezetek irodalmát gyűjtötte össze, ideértve a mozgalom alapítója, Li Hong-cse könyvét, a Csuan Falunt, amelyet szélsőséges irodalomként tartanak számon Oroszországban.

Az orosz hatóságok az ügyben a Falunkung szekta négy követőjét vették őrizetbe, a gyanúsítottak lakásait átkutatták. A mozgalmat 1992-ben alapította Li Hong-cse testnevelő tanár, és 1996-ra már több millió hívet számlált. Kína Li Hong-csét azzal vádolja, hogy államcsínyt akart végrehajtani. A férfi az Egyesült Államokba menekült. Oroszországban 2020-ban nyilvánították nemkívánatos szervezetnek a Falunkung hét külföldi szervezetét.

(MTI)