Schenouda Creative Commons License 2024.05.04 0 2 20275

Igazából nincs bajom azzal, hogy a fősodratú régészek annak hisznek, ami az ásatások során a kezükbe került. Hiszen nem is tehetnek mást! És nem is várom el. A mi száguldozásaink a történelem mozivászna mögött, nem biztos, hogy minden esetben valódi történelmet tükröz, s kellenek, akik néha visszarángatnak a földre. Viszont azt is gondolom, hogy az ilyen szabadon gondolkozásra nekünk jogunk van, s mivel ők nem tehetik, hát tesszük mi. Egyszerűen majd az idő fogja eldönteni, hogy volt-e igazunk... Ha még se, akkor is azt mondom: izgalmas utazás volt!

Nem is olyan rég, szinte tegnap beszéltem arról, hogy gyakorlatilag semmilyen közvetlen bizonyíték nincsen sem Atlantiszra, sem földön kívüli látogatókra. Nem várhatom el, hogy a hivatalos tudomány ilyen Däniken/Sitchin/Hancock szerű pojácák előszedett "bizonyítékait" konferenciákon vitassa, "értékelje". Mint ahogy teljesen hülyeségnek tartom, hogy mindenféle tudatlan, olvasatlan figurák különböző fórumokon Zahi Hawasst vagy Mark Lehner egyiptológusokat hülyézik, holott gyakorlatilag semmit nem olvastak tőlük (és más egyiptológustól sem), ha meg olvastak, nem értették meg... s még pedig azért, mert nem ad engedélyt különféle ezoterikus csoportoknak, hogy fúrogassanak a Szfinxnél vagy a Nagy Piramisban, illetve nem veszik "komolyan" azokat az érveket, hogy ezek 10-12 ezer évesek lehetnek...

Miután én magamat egy "keresőnek" tarom, s nem kötnek a tudomány elfogadott tézisei, adok egy sanszot azoknak a történelmi emlékeknek, utalásoknak, mondabeli részleteknek, melyek alapján az állt össze bennem, hogy volt a prehisztorikum határán egy civilizáció egy elsüllyedt atlanti szigeten és egy másik Ny-Szibéria északi részén. Az ő vidékein értek partot a Vénusz menekültjei, bár időhatárokat itt nehéz lenne mondani. Hogy volt a nagy hajózásoknak egy prehisztorikus korszaka, és így tovább. Ezek teóriák tőlem, melyekre nincsenek közvetlen bizonyítékok. Ha lennének, úgy nyilván már "tananyagok" lennének. Jelen helyzetben természetesen sokkal könnyebb védeni a tudományos álláspontot, amire közvetlen bizonyítékok vannak, mint a az itt elhangzó teóriákat. De attól még, hogy ez egy vesztes harcnak látszik, nem gondolom, hogy el is veszett.

Dan Apostol kiváló román tudományos író (1957-2013) írta egyik könyve előszavában: "Több megmagyarázhatatlan jelenség történik az égen és a földön, mint amennyit hajlandók vagyunk elfogadni. Nem kell hinnünk bennük. Elég, ha elismerjük a lehetőségüket, ha nyitott szemmel járunk, ha tárgyilagosan és távolságtartóan szemléljük a tanúvallomásokat, a bizonyítékokat, a tényeket - mert az Ismeretlen itt van, jelen van, közöttünk".

Előzmény: őszszakál (20267)