őszszakál Creative Commons License 2024.05.04 0 0 20277

„Viszont azt is gondolom, hogy az ilyen szabadon gondolkozásra nekünk jogunk van, s mivel ők nem tehetik, hát tesszük mi. Egyszerűen majd az idő fogja eldönteni, hogy volt-e igazunk... Ha még se, akkor is azt mondom: izgalmas utazás volt! „

 

Remélem nem hagyod abba az utazásodat, mert szívesen veled tartok. Tökéletes a háború, a politikai harc, a média agymosás, kirekesztésére az életünkből. ;-)

 

„Miután én magamat egy "keresőnek" tarom, s nem kötnek a tudomány elfogadott tézisei, adok egy sanszot azoknak a történelmi emlékeknek, utalásoknak, mondabeli részleteknek, melyek alapján az állt össze bennem, hogy volt a prehisztorikum határán egy civilizáció egy elsüllyedt atlanti szigeten és egy másik Ny-Szibéria északi részén. Az ő vidékein értek partot a Vénusz menekültjei, bár időhatárokat itt nehéz lenne mondani. Hogy volt a nagy hajózásoknak egy prehisztorikus korszaka, és így tovább. Ezek teóriák tőlem, melyekre nincsenek közvetlen bizonyítékok. Ha lennének, úgy nyilván már "tananyagok" lennének. Jelen helyzetben természetesen sokkal könnyebb védeni a tudományos álláspontot, amire közvetlen bizonyítékok vannak, mint a az itt elhangzó teóriákat. De attól még, hogy ez egy vesztes harcnak látszik, nem gondolom, hogy el is veszett.”

 

Szerintem sem vesztes harc, mert olyan darabok lehetnek a „nagy kirakósba”, amik nélkül az nem lenne értelmezhető.

Ami az Apostol idézetet illeti, nagyon egyet értek vele. Az ilyen „keresők” kellenek ahhoz, hogy az ismeretlen ismerté váljon.:-)

Előzmény: Schenouda (20275)