Stetten Creative Commons License 2024.05.04 -1 10 604306

Az ukránokról: nem az ukránok könyörögnek minden héten béketárgyalásokért hanem az oroszzok.

Szerinted könyörögni szoktak az elörenyomulßó hadseregek?  Ezt gondolom viccnek szántad. 

 

 

A múltkor kikerestem, az agyarnemzetet dobta ki legkorábbi időpontra amelyik 22 juniusában bejelentette hogy ukrajna napokon belül bukik.

Az egy elörejelzés volt, és abban az idöben azokkal a feltételekkel meg is állta helyét. Vagy a szövegértéssel vannak problémáid, vagy szándékosan igyekszel félremagyarázni egy prognózist. Hol voltak még 2022 Júniusában azok a hatalmas amerikai és európai katonai segélyek, amik késöbb lehetövé tették hogy ma még egy része létezzen ukrajnának? Akkoriban a németek az 5000db rohamsiskaknál tartottak, ma a kilött Leopárdjukat mutogatják egy moszkvai téren.  Egyelöre senki nem jelentette be az ukrán vereséget, de ez csak idö kérdése. Embert nem fog küldeni a nyugat, mert az a harmadik világh´borút jelentené, azt meg nem tudják felvállalni a kormányok. Ha már bejelentés... Én olyan bejelentésekre emléksze, hogy a gazdasági szankciókkal megállítjuk az oroszokat. Eddig 18! alkalommal lett ez bejelentve. Egyelöre csak azt érezni a szankciókból, hogy az eur´pai gazdaság döglödik az olcsó orosz energiahordozók nélkül. Megálltak már az oroszok? Nagyon nem úgy néz ki hogy meg akarnak állni...

 

A könyörgésröl meg annyit, hogy nem Putyin járja be a világot pénzt és fegyvert kalapolni. Hanem vajon ki? Kitalálod, ki az aki most is Patriotért könyörög? Szerinted meddig tartható amerikai és európai lélegeztetögépen ukrajna? Öt nyavalyás hónapot késlekedtek az amerikaiak a pénzzel, és mi történt? Minden is elfogyott fuckrajnában. Mi lesz ha elfogy a 61 millisárd USD is? Küldenek újabbat, meg újabbat, meg újabbat? Ez hangazos amikor zselének kell kellemes pillanatokat okozni, de a választók annyira nem lájkolják ha az adójukat a kormányuk háborúra költi. Szóval egy fenttarthatatlan dologban hiszel, és próalod meggyözni magad hogy a nyugati fegyverekkel mindent is meg lehet oldani. Erre mondják hogy álmodozni még ingyenes.

Előzmény: ATACMS (604303)