w.ullrichfun Creative Commons License 2024.05.06 0 2 20288

"A közelgő katasztrófa egységesítette, racionalizálta a társadalmat, felgyorsította a tudományos fejődést, megszüntette a pazarlást. Olyan űrtechnológiát fejlesztettek, ami lehetővé tette a Vénusziak számára a költözést és a túlélést. A Föld mitológiái között található olyan, ami szerint még nem létezett körülötte a Hold."

 

 Khm. Véletlenek nincsenek ugye, és valahogy mindig kilyukadunk az "alternatív történelem" feszegetéseinek, jogos kérdéseinek sokaságához, azaz hogy a szimpla csípőből félreseprés, gúnyos "áltudomány" minősítés az nem megfelelő, erősen korlátolt szemlélet.

 Nibiru-Theia-Ceres-Vénusz-Hold, és mennyi mítosz-legenda kering (nyilván régóta kering, ahogy a "főszereplő" égitestek is!) ezek körül időben azonosítatlanul, de valahogy a legkésőbbi események alternatívája i.e. 10 ezer köré, vagy inkább elé (?!) kerül. Hihetetlennek tűnik elsőre, mert a 20. század végének-21. elejének tudománya, tanítása abszolút kizárólagosan "lehetetlen" kategóriába sorolt minden hasonszőrű feltételezést (Ufókkal és korábbi civilizációkkal, Atlantisz-Mu-Lemuria, stb egyetemben lelőtt minden alternatívát habozás és gondolkodás nélkül, pedig utóbbit ugye nem ártott volna gyakorolni, de hát bizonyos kérdésekben a tudósnak tilos gondolkozni, mert pórul járhat) aztán ahogy mégis fejlődünk valahogy, ebben-abban, találunk olyan anomáliákat egyre sűrűbben, amik jogossá teszik az "alter gondolkodást" ...

 

 https://www.csillagaszat.hu/hirek/nr-egyeb-naprendszer/apro-objektumok/nr-apro-kisbolygok/elkepesztoen-fiatal-a-jeg-ami-a-ceres-kratereiben-rejtozik/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR27W4l0c1w8ePDrZrExPxh7TSsOgeG7OYuh88hsthnSQtqgR_b0pUiyQ8k_aem_Af7FJ5obfuJ5LQVYS23XBoBJgWqFTr6Pz2Se91u0YXaGkQCOg2tlDZM8ur0NvhAXJ2kxKHlftTV1rjIUS4rMUzy8

 

6000 azaz hatezer év ? Némiképp passzolni látszik a topikban hetek(hónapok?) óta tartó elmélkedéshez, miszerint "valami" mindent érintő esemény(ek) történt(ek) i.e. 12 ezer és i.e. 4 ezer közt ... akár ugye több is, jégkorszakok és civilizációk (?) eltűntek, valakik jöttek-mentek, alkottak hihetetlent, érkezhettek földönkívüliként, majd szintén elvesztek, csillagközi mondák-mesék-történetek születtek, katasztrófák, özönvizek, csodák, idegen lények és félidegen-lények, kettős lények kerültek elő - születtek (génmanipuláció?) ... kaptak szobrot(!?!)  -> és mindez pár ezer évvel előttünk. Egy olyan kozmikus balhé, amit felvázoltál korábban a Nibiru ütközésével, széthullásával kapcsolatban, és az abból eredő "környezeti változóknak" a Vénusztól az aszteroida-övig, vagy tovább, lehet, hogy több évezreden keresztül van mellék- és utóhatása (csak egy közepes földrengést is jobbára több utórengés követ) és több hullámban is történtek az események, ebből születtek a "világvége próféciák" merthogy többször bekövetkezett katasztrófák után törvényszerűnek látszik az ismétlődés, a következő csapás lehetősége. Egy ilyen bolygóközi csitt-csatt esetén ki tudja melyik légköre és vízkészlete hogyan-honnan-hova vándorol? avagy itt megfagy, ott kiolvad, amott elpárolog, jégtömbként csapódik egy légkörbe, ott kiolvad, és olyan özönvizet produkál, amihez Noé kell, és sok-sok bárka .... mondjuk a "plusz víz" eltávozásához újabb kozmikus eseményt tudok csak elképzelni, de hát lehet volt több is, és/vagy a Naprendszer gravitációs törvényei helyrehozzák-kiegyenlítik a hibákat (kipörög a feles víz? - elérhet a Ceresre?) 

 

 A Ceresről a wikin :)

"Marton Béla két regényében kap fontos szerepet; ezek a: "Ceres foglyai" (pályájáról letérve súrolja a Földet, felszínén űrhajósok rekednek akik fejlett civilizáció maradványait fedezik fel) és az "Utazás a Vénuszra" (az első rész űrhajósait megmentik, korábbi bázisukról indul a Vénuszi expedíció)."

 

 https://hu.wikipedia.org/wiki/Ceres_(t%C3%B6rpebolyg%C3%B3)

 

Előzmény: őszszakál (20218)