For-dzsi Creative Commons License 2024.05.09 0 0 145959

Igazából már nincs miért megtartani, annak ellenére, hogy a tavalyi szezonja jól sikerült. A legnagyobb baj vele, hogy innen nehéz lenne újrakezdeni, jön az új szakmai vezetés, lecserélik a keret egy részét, ebbe neki sok beleszólása vélhetően nem lesz, s tőle kellene várni, hogy rakjon össze egy jó csapatot és motiválja őket, amikor már a játékosok sem nagyon hisznek benne. A teljes edzői stábot nem kell meneszteni, ezt szoktam írni korábban is, a bizalmi emberei nyilván mennek vele, de pl. Steve McClaren maradhat. 

 

Én úgy gondolom, hogy egy új arc segítene, de most nincs olyan név, akire mindenki azt mondaná, hogy igen, egyértelmű, hogy ő kell ide. Már leírtam korábban, hogy Tuchel szerintem nem ideális, egyrészt, amit írsz, hogy összeveszős típus, másrészt, hogy szerintem arra kell készülni, hogy a keret úgy alakítják át, hogy nem kész sztárjátékosokat vesznek, hanem fiatalokat és a keret mélységét biztosító jó, de nem olyan játékosokat, amikre csettintene az ember. A mostani keret nagy része leszálló ágban van, fiatalítani kell és a szabályozás miatt túl sok pénzt nem lehet költeni. A magas fizetésű játékosokat nehéz lesz kipörgetni és esélyes, hogy még tápolni is kell a kölcsönt vagy az eladást követően is a bérüket, ahol nem fut ki a szerződés. Ez mind szűkíti a mozgásteret. Esélyes, hogy rárepülnek a free transferekre és lejáró szerződésű játékosokra. Persze beeshet egy nagyobb tétel is, de nem ez lesz a fő irány. 

 

Szóval fiatalok és unitedes mércével tesco gazdaságos igazolásokat várok és egy építkezős fázist. Erre 2 szezon rámegy, nem gondolom, hogy Tuchel bírná türelemmel. Alkatilag sokkal inkább megfelelne pl. Potter vagy vki hasonló kaliber. Southgate szerintem nem lenne jó választás, egy válogatott edző egy-két osztállyal lejjebb van számomra, ilyen alapon egy McKenna is szóba kerülhetne. Az új emberrel viszont remélem nem kötnek szokásos 3 éves szerződést, hanem 1+1 év opció, aztán ha jól halad, lehet hosszabbítani.   

Előzmény: Stoppo5555 (145958)