dave_dömper Creative Commons License 2024.05.10 0 0 8236

A Yokozuna esetében már nem lep meg semmi ilyesmiről szóló hír. Úgy gondolom, hogy még megpróbál erőtartalékokat összeseperni egyetlen későbbi alkalomra, hogy akkor valami módon nekifusson még egy alkalomra felráznia magát egy 10. Yusho megszerzése céljára, amivel  még be is kerülne a "Halhatatlan Társulat"-ba. És ezzel - egyszersmind - méltó módon vonulhatna vissza. Erre még - azért - azelőtt kellene

sort kerítenie, hogy akár Hakuoho visszatérjen a Nakuchi (Sanyaku) közvetken közelségébe és az utöbbi ifjoncok közül (Onosato, illetve Takerufuji, vagy esetleg még Atamifuji az útjába és ezzel a 10. Yusho-jába kerülhessen.

 

A másik kettővel kapcsolatos hír felettébb sajnálatos, mind a rutinos egykori Ozeki, mind pedig a fiatal, feltörekvő tehetség dolgában egyaránt. Ha kiuyo (0-0-15 / make koshi - zár), úgy, a legjobb esetben is minimum 11 - 13 rangfokozat visszaesést, és így a Makuchi közepére - végére (asanoyama9, villwtőleg éppenséggel, akár még egy Juryoba visszalépést (Takerufuji) is jelenthet, anit igazán nem kívánnék neki,.

Előzmény: specialist (8235)