nscatto1 Creative Commons License 2024.05.12 -15 0 55028

Ma is a TDH-t néztem, és mind a verseny, mind a közvetítés kiváló volt. Valahogy Jenőék szeretettel beszélnek a sportról, átjön, ahogy a környéket emlegetik, a híresebb dolgokat kiemelik. Cavendish példamutató hozzáállása a versenyhez csak követendő példaként említhető, egy olyan bajnok, aki mindent megnyert már, mégis motivált, és rámegy a trikóra, "mert ha meg lehet tenni, tedd meg." Persze, lehet hogy csak edzett a Tour-ra, de azt a mezőnyben is megtehette volna, ehelyett inkább harcolt, küzdött. 

 

Sajnos a magyarok igen gyengén muzsikáltak, kivétel Dina, aki fehér trikót vihet haza, és aki deklaráltan ezért jött. Nem versenyezni, nem indulni, hanem céllal indult, és azt teljesítette is. Feldhoffer Bálint 18 évesen kiválóan ment, Valent Márk 19 évesen szintén. Szerintem Eriket utoljára láttuk Kométa mezben. (Ne legyen igazam, de ez nem teljesítmény tőle.) Karl Ádám a sprintekben jól teljesített, ez a realitás. 

 

Én csak azt nem értem, hogy ha a többi kiscsapatból tudnak szökni, trikót hazavinni, akkor a hazai versenyzők miért elégednek meg ilyen teljesítménnyel?