Mlle. Grenelle Creative Commons License 2024.05.13 0 0 12623

A Császárnő naplója 

Csillagidő 154.006.2

 

A Majalis...

Egy ideálisnak látszó társadalom mögötti embertelen brutalitás.

És a Birodalom egyik ballépése... talán...

 

A Majalison zajló kegyetlen és brutális cselekményekről már a korai Föderáció is tudomást szerzett a Pike-jelentés révén, és bár a bolygó többször is közeledett a Föderációhoz, valójában sosem merült fel komolyan a felvétele, mint ahogyan később a Csillagszövetségbe sem. 

Aztán jött az Első Birodalom, a polgárháború, a sötét idők... és a Majalis a homályba veszett. A Második Galaktikus Birodalom megalapítása után került újra elő ez a világ, és ennek kérdése. A levéltárak adatai alapján az is kiderült, hogy sem a Föderációnak, sem a Csillagszövetségnek, sem az Első Birodalomnak nem volt joghatósága a Majalis felett, és olyan technológiával sem rendelkezett, ami a világ brutális és embertelen megoldását kiválthatta volna (mint az közismert, a Majalis savas esőkkel áztatott fennsíkjai és fortyogó lávatavai között létrehozott idillikus szigeteit komoly áldozatok árán tartották fenn - a bolygó társadalmának technikai alapjait megalkotók igen kegyetlen figurák lehettek).

A Második Birodalom viszont sikeresen asszimilált olyan fajokat, amelyek tudása révén ki tudta dolgozni azt a technológiát, amivel ki tudta váltani a Majalisét - és ki is dolgozta.

I. Grenelle Császárnő uralkodásának kilencedik évében pedig hadüzenet nélkül megtámadta és asszimilálta a Majalist.

Bár sikerült megszüntetni az emberáldozatokat, a világ struktúráját pedig az új technológiák révén stabilizálni, a Majalis lerohanása mégis sötét folt a Második Galaktikus Birodalom történetében... annak ellenére, hogy mindez a Nagyobb Jó érdekében történt, de a Szenátus felhatalmazása és a Birodalom joghatósága nélkül.