birka_zoli Creative Commons License 2024.05.17 -1 1 19591

Biztos van több száz tudományos mű és doktori disszertáció a szurkolói lélekről, és úgy önmagában arról, hogy mit jelent a szurkolni valakinek, valaminek.

Én ilyenek nem olvastam, de abban biztos vagyok, nem kel hozzá nagy ész, hogy ahányan vagyunk, annyiféleképpen éljük ezt meg, habár vannak hasonlóságok.

Én is Bembi-apa szinten mozgok, a 90es évek elején veszprémi egyetemistaként lettem szurkoló!

Akik akkor és korábban csatlakoztak, azok teljesen másképp élik meg a mostani helyzetet, mint akik ebbe a közegbe 'estek' be.

Az akkori hangulatot, érzéseket, lelket hiba lenne keresni, megváltozott minden, a világ más lett.

A csapatnak sikerült túlélnie, átalakult egy lelkes félprofi, pénzügyi gondokkal küszködő klubból, egy mindenre van lóvé, profinak tűnő, lelketlen, amatőr jegyeket mutató bandává.

A könnyen jövő és számolatlan pénz megspékelve a számonkérés és elszámolás hiányával vezetett idáig.

Sajnos úgy érzem, hogy ezt kívülről hiába is szeretnénk, nagyon nehéz megváltoztatni.

Nem jó idecitálni a politikát, de a klubb maga a NER, és mindenki, most én is azt mondom, hogy nincs esély 'ellene', de várjuk meg mire jut MP, lehet itt is egy 'megváltó'?

 

De, ez is elgondolkodtat, hogy milyen jogon szólok én bele egy magáncég dolgaiba, mire jogosít fel engem az, hogy drukkolok a csapatnak, hát még bérletem sincs?

 

Ezek a dolgok vezetnek el odáig, hogy tényleg nem megy fel a pulzus, nem élet-halál már a csapat, itt tartunk.

Próbálok párhuzamokat keresni, hogy miért tudok még mindig drukkolni a Real Madridnak, és miért nem tudok már a Fradinak fociban, holott mindkettőben 'zsoldosok vannak'?

Valószínű a profizmus hiánya, az hogy a Fradi is mint a mi csapatunk eljutott valahová, csak éppen elég sok értéket vesztett el útközben.

 

Más, edző téma, engem legjobban az idegesít, hogy a 2 jómunkás ember az ölükbe hullott lehetőséggel meg sem próbáltak élni!

Köszönték szépen, de semmit nem lépett előre sem ők, sem a csapat! De, hogy lehetnek ennyire buták, tán azt gondolták, hogy ez örökké tart?

Mire számítanak, hogy ezzel, mármint, hogy itt voltak edzők, életük végéig ellébecolnak? Ez a gáz, hogy nincs bennük igény a többre, jobbra, ezért kell menniük.

 

A végére: ez az egész olyan mint a nagypapa fejszéje, aminek kicserélték a nyelét és a fejét, akkor az mi, még a papa baltája, vagy?