forgione1 Creative Commons License 2024.05.17 -5 0 11054

1 napos túra, 3 órás üres fecsegés!

 

Nem csupán a nagy számok törvénye, hanem tudatlanság okán számtalan fals infó is belekerült.

 

Ha valaki kéri részletezem:-)

 

Így csak 3 éttermi szösszenet: 

 

Gasztro barbár fikázza a májusi sült krumplit.... miközben elvileg ő maga is főz. 

Ha ez igaz lenne, hogy hideg teán kívül mást is képes, akkor tudná, hogy az új krumplit nem igazán lehet szalmaként sütni, mert csak pancs lesz belőle. Ehhez régi kell vagy pedig pálma szennyben már elősütött fagyasztott förmedvény, amivel az éttermek 99.999%-a nyomul.

 

Végre akadt egy üdítő kivétel, erre jön az önjelölt szag barbár (nem szak) és lefikázza :-)

 

Természetes vizek halászati tiltása: Nagyon helyes, ami így is a 37. órában történt meg. Enélkül már hal se lenne vizeinkben.

A horgászoknak van tilalmi idő és méretkorlátozás. Pl. ponty 35 centi. Eközben a volt halászok kíméletlenül mindent kiszedtek a vizekből, tilalmi időben a 16 centis pontyot is.

Halászok gusztustalan kapzsisága felbecsülhetetlen károkat okozott, aminek a kiheveréséhez még legalább 100 évre lesz szüksége a természetnek. 

 

Jó nektek a zsíros, meddő ponty is amit szintúgy kapzsi halgazdaságok állítanak elő, súlyra menve.  

 

Nekünk horgászoknak adatik meg a szaporodni képes, abszolút zsírmentes, vörös húsú ponty. Nem nyamvadt fehér, hanem olyan vörös a húsa mint a borjúnak. Halászoknak köszönhetően ezen ősi állomány szinte már csak pár folyó szakasszon található meg....

 

Íztelen afrikai harcsadarabok: Ez valóban ordas konyhai hiba. Oka, hogy a haldarabokat nem sózták be külön és nem tárolták legalább 2 órán át, hanem egyből zúgatták bele a lébe.

 

+1

 

Most menj Bodrogkeresztúrra csoda rabbit nézni, az lesz a csoda, ha találsz olyan utcát ahol a rabbik száma nem éri el a 12-őt. 

 

Előzmény: cobranco (11051)