Schenouda Creative Commons License 2024.05.18 0 0 20495

Kevered a valós és a fiktív elemeket. Kezdesz azzal, amit senki nem vitat, hogy a Szfinx árkából bányászták a templomok köveit. Utána összemosod azzal, hogy a két templom korábbi, mint a burkolat, s be akarod adni, hogy az egyiptomiak olyan hülyék voltak, hogy a kemény gránitot faragcsálták a mállékony mészkőburkolathoz. Ahogy Kheopsz sírtemplomának bazalt padlózatának alsó felét csak kihasították a sziklából, s a mészkőágyat faragták hozzá és nem fordítva. Ennek az "őscivilizációnak" semmi nyoma Egyiptomban, se sírok se szerszámok, se más tárgyak nem kerültek elő. Az egyiptomiak mindig is képesek voltak az óriástömbök szállítására: Ramszesz és más nagy fáraók 500-1000 tonnás szobrai, obeliszkek.

Ezek a nagy "szakértők" (kiket emlegetsz) nem tudták megmagyarázni, ha az ömlő eső a falat így erodálta, akkor miért nem látszik semmi a padlón? Hisz azt még nagyobb erővel csaphatta a rázúduló víz! Nem tudtak itt, a az egész Mokottam hegységben mutatni olyan struktúrát, amit az eső így erodált volna, mint a szobor árokfalát (mint azt Thurlings is említi). Gizában már volt két nagy kormeghatározós program, sem a piramisok, sem a templomok nem mutatták, hogy valami 8-10-12 ezer éves civilizációk lennének. A Szfinxtemplom esetében a szerves anyag mintákat csak a mészkövek közül, vagy alóluk tudtak venni (i.e. 2100 és 2800 közt értékekkel). Az egyiptomi civilizáció 4000 éve alatt több stílus is volt az építészetben (ahogy az európai civilizációban is). Khephrén mészkőpiramisának alsó három sorát szintén gránittal fedték, s az ő idejében épült a két templom is, mint ahogy a Gránittemplomhoz vezető szertartási út is. Gizában mind a három piramis és mellékletei egyszerre kellett épüljenek, vagy 8-10 ezer évvel ezelőtt vagy csak 5 ezer évvel ezelőtt, de az előbbinek semmi esélyt sem látok. Főleg nem olyan érvelés alapján nem, amit itt bemutatsz. Thurlings is elmondta a könyvében, hogy az esőnek egyáltalán nem így kellett volna erodálnia a mészkőfalakat, de csak hajtod az alternatív kutatók (amatőr egyiptológusok, kisebb hírnévért küzdő geológusocskák, bőrgyógyászok, stb.) mainstream szövegelését, amit minden magára adó magyar ezoterikus oldalon is megtalálunk.

Az áltudományos mainstream vonulat minimum 12-15 ezer évesre teszi a szobrot (amit elvárnak minden "amatőr" kutatótól, Egyiptom-"szakértőtől", hogy ezt mantrázza mindenfelé): szóval ezt nem kel bizonygatni, de vannak már új fecskék a színen, hogy akár 800.000 éves is lehet a Szfinx...

https://avilagtitkai.com/articles/view/a-szfinx-az-elozo-emberiseg-muve-800-ezer-eves-lehet-megdobbento-uj-teoria/

Előzmény: Mocsári Trol (20492)