Carnuntum Creative Commons License 2024.05.18 -1 0 259474

OK, garantáltan hírt adtak magukról, de vajon ki rögzítette ezek a híradásokat?

Értelemszerűen nem a bizánciak, mert ők ehhez túl messze voltak. Szóval, kik maradtak?

 

* VB;

* Kazária;

* szlávok;

* grúzok & örmények.

 

__

 

 

Két dolgot kell tisztán látni. 

 

1. Ha jól megnézed a felsorolásod, ezek ránézésre is akkora kiterjedésű területek, amelyek értelem szerűen közel sem fedhetnek le maradéktelenúl elnevezésükkel azonos identitású területeket. Mindezen összetevőkből pedig miért is hagynánk ki az őslakos magyarelődöket, te nyelvezeteddel - őslakos ugorokat, melyek nem a honfoglalókhoz köthetőek? Ezeknek a régészeti hagyatékát egyáltalán nem biztos, hogy meg lehet különböztetni egy másik nyelvű összetevő hagyatékától.

 

2. Tehát pár évszázad alatt kialakult irdatlan területű birodalmakat azonosítotok egy, esetleg két nyelvvel úgy, ahogyan felrajzolták őket a térképekre. Vajon hogyan korrelálhat ez a valósággal?

Miközben nem számoltok sem ugor nyelvű őslakossággal, sem csatlakozott ugor nyelvű néprészekkel. A birodalmak gyengülése együtt járt az ugorok Magyar népnéven való egyesülésével és kiemelkedésével. Egyszerűen így forrták ki magukat a KM-ben nyelvileg, a NÉPNEVEKKEL NEMIGEN BEAZONOSÍTHATÓ, bonyolult politikai viszonyok egymásra halmozódásai.

Ez a realítás, nem pedig a finnugor kisgömböc. Nem gömböc volt, hanem korabeli KAPCSOLATI HÁLÓ. :)

 

 

Előzmény: Ulrich_von_Lichtenstein (259455)