advocatusdiaboli Creative Commons License 2024.05.18 -1 7 1296134

A történelmet elnézve azért előfordult nem is egyszer, hogy egy ilyen ordas, papírforma szerint "mindjárt összedől" rezsim még generációkon át húzta... 

 

Nem látom a garanciát az elképzeléseidben - semmire sem. Arra a legkevésbé, hogy a basizmus ettől majd bedől. Egyébként én is egyetértettem volna abban, hogy a legtisztább az lett volna, ha az ellenzék generálisan bojkottál minden választást - de ez teljes illúzió, úgysem teszik meg, nem azért lettek hivatásos politikusok, hogy utána "visszamenjenek a balettba ugrálni" - márpedig a választáson el sem indulás konkrétan ezt jelenti!!!

Aki nem indul a választáson, az szavazatot sem kap, márpedig akkor semmiféle pozíciót, közpénzt, támogatást sem - saját pénze, érdemi tagsága és tagdíjbevétele meg egyik pártnak sincs (a Fidesznek sem egyébként !!). Ez van, ez egy ilyen szisztéma. Pedig valóban érdekes kérdés, mi lett volna, ha mindenki bojkottálja a választásokat - de előre elárulom, hogy mi lett volna - kamupártokkal telerakta volna a választólapot így is a NER, és papírforma szerint "minden rendben lett volna", az EU meg morogva, de ugyanúgy félrenézett volna, ahogy most is teszi.

 

Nem kérlek, ezt nekünk maguknak kell lemeccselni, más nem fogja helyettünk megtenni - és nem, a mostani ellenzék jelenleg nem tűnik alkalmasnak arra, hogy leváltsa ezt a rezsimet. Pont az a lényeg, hogy tényleg igazad van abban, hogy a NER saját szabályai szerint jóformán lehetetlen legyőzni őket - ám azért ez mégiscsak "jóformán lehetetlen", nem pedig teljes, totális képtelenség. Pont valami olyasmi balesettel, mint MP feltűnése - korlátozottan tudnak mit kezdeni.

Felhívnám a figyelmet arra, hogy MP azért nagyon nehéz falat nekik, mert nem tudják a szokásos módon "családi vonalon zsarolni" (ahogy Bajnait ki tudták ütni így a versenyből) - mert ugyebár MP gyerekei egyben Varga Judit gyerekei is, és ha őket fenyegetik meg nyíltan, akkor megkockáztatják azt, hogy ezen már Varga is kibukik és ő is átáll/kitálal (márpedig az biztos, hogy van mit, szerintem akármikor tudna kamerák előtt három-négy olyan mondatot mondani pl: a kegyelmi ügyről, ami után a basi kb: lehetetlen helyzetbe kerülne). 

 

Másrészt az ellenzékben ott van az a szerintem basi-vakond Fletó, akinek az eltávolítása nélkül hiteles és váltóképes ellenzék SOHA nem lesz. És ő magától nem megy. Ha MP mostani feltűnése csak annyit ér el, hogy maga az ellenzék zilálódik szét, és végre eljelentéktelenedik a DK/Fletó - már az is szép nagy lépés a potenciális váltás felé.

Előzmény: kobab (1296126)