Tappancs Creative Commons License 2000.07.31 0 0 477
Kedves Fórumbetyár ! Kérdésemet tovább csalafintásítom azzal, hogy beleveszem a 0. nemzedéket is: Mi a különbség egy abortuszon átesett és át nem esett nő és környezete között?
Azt kérdeztem, hogy mi lesz a különbség: nem egészen arra gondoltam, hogy az egyik, a másik vagy mindkét csoport kihal. Valószínűbb, hogy mindkét csoport létezni fog, sőt az is, hogy lesz keveredés köztük. Számomra úgy tűnik, hogy válaszaidban erősen kevered a fogamzásgátlást az abortusszal. Például a második pontodban szereplők élhetnek a megtartóztatás helyett a fogamzásgátlás matematikai, fizikai vagy kémiai módszereivel. A vallásos indíttatás is kétséges; biztos vannak olyanok, akik nem vallási megfontolásból vetik el az abortuszt. Amennyire visszaemlékszem tízéves koromra (én emlékezhetek; nem úgy, mint azok, akik megfogantak ugyan, de már nem születhettek meg), nem nagyon ért(h)ettem ezeket a "felnőttes" dolgokat, emiatt akár zavarban is lehettem volna.
Kényelmetlenség: mind az ellenzők, mind a támogatók tehetnek föl kényelmetlen kérdéseket. A kényelmetlenséget érzem is, de a válaszok keresését fontosabbnak tartom. A kérdésem tényleg nehéz, nem véletlen, hogy két hónapig senki sem mukkant meg a szálon. Tetszés: elég régen rájöttem, hogy olyan dolgok is történnek a világon, amik tetszenek és olyanok is, amik nem tetszenek nekem. A legtöbb dologról nem is tudok. Burkolás: érdekel, milyen burkolt üzenettel volt kitömve a kérdésem. Hogy lehetett volna még semlegesebben megfogalmazni?
Előzmény: Fórumbetyár (473)