satya Creative Commons License 2000.11.26 0 0 481
Egy kisérelt sima másolással:
lehet, hoyg csak a kép kísérő szövege jelenik meg

Egy magzat keze

Ezt a képet egy fényképész készítette egy operáció alatt, amin egy súlyos gerinc rendellenességet próbáltak helyrehozni, az anyai méhen belül a terhesség 23. hetében.
A fényképész akkor még nem gondolta, hogy élete egyik legfontosabb képe lesz ez, mivel a cél, csupán a méhen belüli gerincműtét sikere volt.
Amíg Paul Harris, az Egyesült Államok, Tenesse állam, Nashville városi, Vanderbilt egyetemen követte soron a műtét folyamatát, megörökítette azt a pillanatot, amikor a baba, az anyai méhből kiemelte a kis kezét és az őt operáló orvos ujjat megfogta.
Ez a hihetetlen fénykép, a világ rengeteg újságjában megjelent, míg Írországban az egyik "legerősebb zászlója" lett az abortusz legalizációja ellen.
Az icipici kéz, ami meghódította a világot, Sámuel Alexanderé, aki tavaly december 28-án megszületett. (A fénykép amikor készült, kevesebb mint 5 hónapja volt a mama hasában.)
Ha komolyabban elgondolkodunk, megértjük, hogy az élet tényleg csak egy szálon múlik. Az orvosok biztosak voltak benne, hogy nem tudták volna életben tartani a kisfiút a méhen kívül, így a méhen belül kellett megoldani azt a rendellenességet, amit nem tudott volna túlélni. A méhet bevarrták, hogy a baba normálisan nőjön tovább.
Ez a kép ki lett nyilvánítva, a napjaink egyik legfontosabb orvosi fényképjének.
Sámuel, a legfiatalabb páciens, aki ilyen operáción túlesett. Valószínű, hogy sikerülni fog Sámuel Alexander Arms-nak, még egyszer megszorítani Dr. Bruner-nek a kezét, de most már az anyai méhen kívül.
Justine McCarthy tévébemondó megjegyezte, hogy képtelenség nem elérzékenyülni a pici kéz hatalmas erején, ahogy egy sebész ujját fogja és elgondolkodni azon, hogyan tud egy kéz életet menteni.

Előzmény: satya (479)