Zsoldos Creative Commons License 2001.01.05 0 0 189
Sziasztok. Nem olvastam vegig a topicot de remelem arrol van szo benne amire gondoltam.
Szoval: 1995 januar 12-en mutottek porckorong servvel. Maga a serv mar szeptemberben megvolt, annyira nem tudtam jarni, hogy 80 eves mamokak ket szatyorral ugy huztak el mellettem, mintha gorkorcsolyaval lettek volna. A mutetet azert kellett kitolni mert vizsgaidoszakba esett volna.
Tehat: Szeptemberben elkeszult a CT, es kiderult hogy nem kerulhetem el a beavatkozast. Akkor az orvos aki kesobb mutott az Amerikai uton (Dr. Vidovszky), a kovetkezot javasolta: Mivel a bal oldalon jott ki a serv 3-4 es a 4-5. csigolya kozott, fekudjek a jobb oldalamra ugy, hogy a derekam ala annyi parnat tegyek, hogy kibirjak ebben a pozban napi 3szer 4szor 15, 20 percet. Igy csokkentheto a serv, mert esetleg a kinyilt csigolyak koze visszahuzodik. Igaza lett. A mutet utan az asszisztalo orvos is mondta, hogy CT-n lathato servnek kevesebb mint a fele volt mar, el persze nem mult volna.
A mutet utani elso par het teljesen problemamentes volt, aztan azt hittem szetszakadok ugy fajt. Ezt nem reszletezem.
Beutaltak utokezelesre a Szechenyi-korhazba. Ez a Szechenyi-furdo feluljaro feloli oldala, teljesen levalasztva a furdo reszrol. A kezeles fel napos, csak ambulans es harom hetig tart, termeszetesen orvosok felugyelete mellet. Az elso ket hetben rosszabbul ereztem magam de a harmadik heten mintha elvagtak volna. Nem mondom fajt meg, de ossze sem lehetett hasonlitani. Mivel beutaloval mentem, ingyenes volt, egyebkent draga.
Hat ennyi. Azota semmi bajom. Kop-kop-kop.