hzolee Creative Commons License 1999.02.11 0 0 63
"ha külföldről jövök, jó megérkezni...."

na ja. ott (Ny.Eu.) tisztabb minden es kedvesebbek az emberek. es nemcsak a nyaralohelyen. hazaerve csak a rosszkedv tud elfogni.

Mi a haza, amit szeretni kell? A kinezete? A videk ugy-ahogy elmegy, ott szep, ahol emberkez nem nyult hozza, de ez orszagfuggetlen szerintem. a varosok rondak. Allandoan hideg es sar es mocsok van, rozsdas, koszos, kidolt-bedolt barkacsmunka szinte minden. Az emberek? na neee, ezek az emberek, ez a kozosseg, ez az osszetartas?! ugyan! Akkor a baratok? Baratja mashol is lehet barkinek. Ja, hogy a haza nem keverendo ossze a szulofolddel. Akkor? A zaszlo, a cimer, a himnusz (regi topik) ? - ezek mar elvontabb dolgok. Mit van ezeken mit szeretni? egy cimeren, egy zaszlon, egy himnuszon (a multkori topikban a himnusz mellett szoltam, de mindegy)).

A nyelv? az csak idekot.

hazaszeretet - ez valami, amire ugy lehet hivatkozni, hogy a masik nem valaszolhat, csak egyfele keppen. azaz kivaloan lehet vele manipulalni. pl "aki magyar, velunk tart" = aki nem szeret minket az nem is magyar... (azt nem is anya szulte).