RikiTikiTévi Creative Commons License 2001.10.01 0 0 92
Kedves Korovioff!

A méltányossági jogon igényelhető nyugdíjemelést az a volt dolgozó vehette/vehetné igénybe, akit 1990-től munkahelyéről a munkahely megszüntetése miatt vagy a munkaerők számának csökkentése miatt elbocsátottak, és utána életkora miatt nem tudott már elhelyezkedni. Sőt az iskolai végzettséget és szakmai gyakorlatot sem vették figyelembe, ha az illető munkaerő már elmúlt 40 éves. Mert mindenhol csak a 20-30 éveseket keresték. Az már senkinek nem jutott eszébe, hogy mi legyen azokkal, akik még nem érték el a nyugdíjkorhatárt, de munkahelyet már nem találnak.

Nos ezek a még igen tevékeny korban lévő emberek, mindegy, hogy férfiről vagy nőről van szó, lapátra lettek téve. Munkahely nincs, eddig volt munkahely – ha nem is sok – jövedelemmel, akkor most mit lehet csinálni? Ekkor nagyon sok kényszervállalkozás alakult, amikről mindenki tudhatja, hogy nagyobbrészt teljes anyagi csőddel végződtek.
Mire azok az emberek, akik éppen a rendszerváltozás valódi kárvallottjai, először az ún. munkanélküli jövelempótló támogatást vették igénybe, majd megpróbáltak előnyugdíjba menni és volt akiket leszázalékoltak. (Aki megkapta a leszázalékolást, az valóban meg is érdemelte, mert jó néhány éven keresztül kilincselhetett, munkaközvetítő-munkahely-orvos-... és kezdhette elölről).
A leszázalékoláskor természetesen az utolsó munkahelyi fizetését, a munkanélküli jövedelempótlék összegét vette figyelembe a TB.
Itt a ledolgozott évek száma már jóformán semmit nem számított, éppen úgy mint az iskolai végzettség.

Szóval ennek a méltányossági nyugdíjemelésnek a lehetőségét és az erre fordítható 300 milliót vette el a Fidesz, na meg az 1999-ben a nyugdíjemelésre fordítandó 52 milliárdot, azóta meg ugyanazt minden évben.

Így van az, hogy 34-35 éves munkaviszony után mindössze 25-26.000,- Ft-os nyugdíjak vannak megállapítva.

SZÉGYEN az EU-ba készülő FIDESZ részéről

RikiTikiTévi

Előzmény: Korovioff (89)