kiski Creative Commons License 2002.07.12 0 0 85
Tudod, az elbizakodottság és a gőg -"Engem úgysem mernek kikezdeni"- sokszor vezet arra, hogy a figyelem átsiklik bizonyos "lényegtelen" összefüggések felett.

Viktor soha a büdös életben nem dolgozott, csak párt és kormányzati tisztségekben. Ergo, minden egyes fillér törvényes bevételéről tud a közvélemény.
A felesége is évente készített adóbevallást.
A papácska cége is készített adóbevallást, és maga apuci személyesen is. Az egész család vallott évente rendesen, ahogy kell.

Már csak a megfelelő kormányzati rosszakarat hiányzik, hogy az egész család elmerüljön a trutyiban. A következőket gondolom:
a. Orbán Viktor és neje vagyonbevallásában találtatik 1 Ft stikli.
b. Sebaj, megkérjük, javítsa.
c. Mivel az egész vagyonbevallás arra épült, hogy senki sem fogja firtatni, a javításba óhatatlanul még több hiba fog csúszni.
d. Mivel a dolog nyilvánosság előtt fog történni, adócsalás alapos gyanúja miatt kiszáll az Apeh Lévai Anikóhoz és valamennyi cégéhez. Konszolidáltatják a mérlegeit és összevetik az adóbevallásával.
e. Ekkor előkerülnek a "magánkölcsönök".
f. Az Apeh ennek is utánajár - honnan volt a kölcsönadónak ennyije.
g. stb.
h. stb.

Mint már okosok megmondották volt, nem létezik tökéletes bűncselekmény - főleg gazdasági- és adóvonalon. Ha nagyon akarják kiderítenek mindent. (Mégis mit gondolsz, miért sunnyog Orbán Viktor a pályaszélen, miért nem menti nemzetét harcos szavaival?)

Előzmény: Árgyélus királyfi (80)