Jack Creative Commons License 1998.06.18 0 0 5
Volt egyszer egy felmérés, hogy a mai fiatalok közül hányan harcolnának a hazájukért, (asszem Japánban?). Nagy részük közölte, hogy ő inkább lelépne.

50 éve béke van, legalábbis ebben az országban. Mert ugye Európa civilizált terület, nem Afrika, meg nem a hülye arabok élnek itt. Balkán? Ugyanmár, hisz az is a határainkon kívül zajlik/zajlott. Igaz, egyszer bevágott egy egy bomba Barcsra, de hát nem halt meg senki. Igaz hogy etnikai tisztogatás folyik ezerrel, tőlünk nem is messze délre, de hát semmi közünk hozzá, és itt úgysem lehet soha háború. Gondolom,így voltak ezzel a jugoszlávok is. Gondolom, azt látjátok, hogy ott ki az úr: a volt jugoszláv hadsereg. Mert ott fejlesztgették.
Nomindegy, csak azt akarom mondani, hogy tényleg nem értem, mi a fenének a hadsereget fejleszteni. Hisz kitört a világbéke. :>
Nomindegy. Erre azok, akik pacifistáknak hívják magukat, azt mondják, hogy szereljék le az összes hadsereget, és akkor béke lesz. Javaslom, ezt meséljék el Miloscsevicsnek, Szaddamnak, és az Új-Delhi meg Iszlámábádi kormánynak. Biztos értékelnék.

Esetleg meg lehet fogni más oldalról is a dolgot: ki vállalná azt, hogy ha kiderül, hogy nincs több betegség, minden vírust, baktériumot, fertőzést kiismertek, felfedeztek, gyógyítani tudták, tehát akkor már nem is kell az immunrendszer a szervezetünknek.

Ami a besorozást illeti, szerintem itt is mindenki abból indul ki, hogy úgysem lesz háború. De ha a fentieket figyelembe veszitek, én pl. nagyon szarul érezném magam, ha kiképzett katonák ellen kéne partizánháborút folytatni. Azért az szerintem minimum, hogy a fegyvert meg tudja fogni minden férfiember.

Az meg, hogy a hadseregünk mennyit ér, az csak azon múlik, hogy ott fenn mennyire veszik komolyan az egészet. Most szerintem sem ér sokat, főleg ezzel a hozzáállással...

Ha belegondoltok, azt a barcsi gépet egy Nato állam már az országhatár előtt észlelte volna, és mire Barcshoz ért volna, már 2 F16-os várta volna, és igen barátságosan megérttették volna vele, hogy rossz helyen jár. Ha meg erősködött volna, akkor a magas repülési óraszámnak köszönhető rutinnal a földbe döngölték volna.