HJM Creative Commons License 2003.08.20 0 0 1142

A Kossuth téren megkezdődött a központi ünnepség

augusztus 20. 10:27
[MTI]


A Magyar Köztársaság lobogójának ünnepélyes felvonásával kezdődött meg szerdán Budapesten, a Parlament előtti Kossuth téren az augusztus 20-i központi állami megemlékezés. A zászlófelvonást megelőzően a téren ünnepélyesen fogadták a Szent Koronát és a történelmi lobogókat.

A katonai tiszteletadással rendezett ünnepségen részt vett Mádl Ferenc köztársasági elnök, Medgyessy Péter miniszterelnök és Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke. A zászlófelvonáson ott volt a kormány több tagja, az Alkotmánybíróság és a Legfelsőbb Bíróság elnöke, az országgyűlési bizottságok elnökei, alelnökei, megjelentek a pártok, a történelmi egyházak, valamint a diplomáciai testület képviselői.
 

Tisztavatás a Kossuth téren

Budapest, 2003. augusztus 20. (MTI) - Juhász Ferenc honvédelmi miniszter a tárca legfontosabb céljának azt tartja, hogy a Magyar Honvédség presztízse, megítélése külföldön és belföldön egyaránt jobb legyen. A politikus erről az augusztus 20-i központi állami ünnepségen beszélt a Parlament előtt, ahol 173 fiatalt, közöttük 28 nőt avattak tisztté.

 A végzős hallgatók közül ketten kitüntetéses oklevéllel fejezték be egyetemi, illetve főiskolai tanulmányaikat.

    A 34. alkalommal megrendezett avatóünnepségen - amely a Szent Korona és a történelmi zászlók bevonulásával vette kezdetét - a díszzászlóalj vezénylő parancsnoka, Hajdú István ezredes, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hadtudományi karának dékánja tett jelentést Mádl Ferenc államfőnek, a fegyveres erők parancsnokának.

Előzmény: HJM (1141)