Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 112
> Azt allitottam, hogy hamisitas all a
> dolog mogott, piti hetkoznapi
> politikai hangulat szerint ("aki a
> milépre szavaz, az nem normalis" -
> monda Horn)

Es aruld mar el, ebben mi a hasmisitas ? Az, hogy neki ez a velemenye - igaz vagy nem az egy dolgog - a hamisitas az, amikor tenyleges, merheto eredmenyeket ferdit el valaki.
Namarmost az, hogy a Miep-re szavazok normalisak vagy sem, az nem merheto kozvetlenul, de mondd csak, ha egy picit levenned a vermagyar szemuveget, talan azon is elgondolkodnal, hogy lehet, hogy _tenyleg_ van valami ebben ?
Nem jutott meg soha eszedbe, hogy eestleg a MIEP-ben lehet a baj, amiert a letobb ember egyet hatralep, ha meghallja (ah, tudom, felre vannak vezetve) ?
Vagy ugy gondolod, hogy az Egyetlen es Biztos Igazsag (tm) fenye annyira elvakitja az ostobakat, hogy meg akarjak azt semmisiteni, a tobbieket pedig gonosz modon befolyasolni, es az egesz tarsadalmat - ami egyebkent regionkban eleg szkeptikus - ebben az egy temaban hirtelen teljesen es konnyeden felre lehet vezetni.

Tudod a baj a Miep-pel es minden hasonszoru tamogatojaval nem a kifacsart gondolkodasmodjuk es nacionalizmusuk leginkabb, hanem az a biztonsag, amit a sertodottsegukbol meritenek, mert ugye oket negligaljak, es amiert aztan nem lehet veluk beszelni, mert minden ellenallas mogott az ellenseg gonosz arnyekat, es konspiraciot velnek felfedezni.
Na ezert talan nem teljesen hulyeseg az , hogy nem normalis az, aki a miep-re szavaz, ugyanis mind erveleseben mind meggyzoodeseben vagy eleve paranoid volt, vagy kesobb az lesz.
Persze ez az allaspont roppant kenyelmes, ha sikeres vagy, te vagy a meno srac, ha nem, akkor is az lettel volna, csak az ellenseg gonosz konspiracioja. (Pl. az, hogy nem ertek veled egyet, mar reget betetted abba a skatulyaba, hogy "Ja persze, biztos hulye maszopos a srac, az elozo levelebol lattam, akkor nem is kell elgondolkodnoim azon, amit irt". Ezzel mondjuk mellefogtal volna, de ez nem hiszem, hogy teged zavarna, hiszen kenyelmesebb az ellenkezo velemenyt nem meghallani.

Egyebkent meg ha nem tetszik a kozvelemyekutatasi rendszer, akkor mi van ? Mi a javaslatod ? Tiltsak be, mi ?
Vagy ugy megis, szerinted mit kene tenni ? Csak nem azt akarod mondani, hogy a a kozvelenyekutasaokat kell "Tehat negligalni oket, megsemmisiteni, legalabbis a mediakban." ? :-)
Szoval a Miep-pet nem szabad negligalni, de a kozvelenykutasokat igen, mert azok hamisak (mer' az ellneseg befolyasonlja), a Miep pedig igaz.

Te komolyan hiszel ebben vagy csak unatkozol ?

Bingo