Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 9
Kedves Hozzászolók!
Mint, alább is említettem egyszerű köztisztviselő vagyok a fiatal és diplomás (gépész mérnök) fajtából. Abban az állami hivatalban ahol dolgozom, nem volt példa tömeges elbocsátásokra. Az itt dolgozók állása gyakorlatilag nyugdíjas állás. Az előmenetelünk a törvény által biztosított. Amióta itt dolgozom, környezetemből egy ember ment el közös megeggyezéssel. (alkoholizmus miatt) Az ez ideig, minden kormány által (Antal, Horn, Orbán)
egyformán szorgalmazott, és végrehajtott racionalizálás és létszámleépítés, minden esetben természetes úton valósult meg úgy, hogy a nyúgdíjba menők és más kilépők helyét nem töltötték be, minden esetben. Magyarán több volt a hivatalból saját akaratukból kilépők száma, mint a belépőké. Abból a hisztériából, amit önök közül sokan vallanak vagy vélnek, hogy tudnilik tömeges elbocsátások lennének az állami hivatalokban, én mint köztisztviselő ez ideig semmit nem tapasztaltam.
Kedves Szoli!
5 év munkaviszony után, havonta netto 47 ezer Ft a fizetésem, de ezt tavaly pl. 16-szor kaptam kézhez. + 40 ezer ruha pénz + 2200 Ft kajajegy havonta, +50%-os vasúti kedvezmény, +egész éves BKV bérlet (kb.40000 Ft) +15 ezer nyaralási pénz, +magán nyugdíjpénztárba fizet utánam havonta a hivatal, + külföldi és belföldi napidíjak. (csak az árnyaltabb kép miatt)
A magánszférában, az alapkereset nagyobb, de általában kevesebb a juttatás. A szabadság minimális! - Ha kiadják!! Tavaly 27 nap fizetett, 3 nap orvosi igazolás nélküli beteg és 10 nap fizetés nélküli szabadságom volt. Vajon a versenyszférában elmehetek-e 40 munkanap azaz gyakorlatilag két hónap szabadságra egy évben? Engem személy szerint, ez a sok szabadság köt legjobban ide. Nekem többet ér a kevesebb pénz nyugisan, mint a sok agyon hajszolva. Nállunk túlóra gyakorlatilag nincs. A hivatal mivel műszaki felügyelet, gyakorlatilag az összes Magyarországon működő termelő vállalattal napi kapcsolatban van. A legújabb technológiák mind a mi kezünkön futnak át, aki tehát fiatal pályakezdőként ide jön, szakmailag a legnagyobb tudást és a legszélesebbkörű kapcsolatokat szerezheti meg rövid idő alatt. Kilépő munkatársaink után kapva-kapnak a vezető cégek.
Remélem sikrült egy kicsit árnyalnom a képet.
BBF