Keri1974 Creative Commons License 2007.12.17 0 0 51

Gondnokság: -munkaköri leírás
Rendszeresen elvégzendő feladatok :

a ház külső területeinek ( telekhatárig ) történő seprése , nedves tisztítása adott esetben a tér díszköveit nem károsító vegyszer alkalmazásával.
Hulladékgyűjtő edények mozgatása , ürítésre történő előkészítése azok rendeltetésszerű visszahelyezése.
Az el nem szállított, nem kommunális jellegű hulladék ideiglenes rendezett módon történő tárolása illetve annak elszállításában történő segítségnyújtás. ( az ingatlankezelő által biztosított konténerben való elhelyezése )
Hulladéktároló felseprése, nedves vegyszeres fertőtlenítő tisztítása.
Külön szakértelmet nem igénylő, műszaki jellegű feladatok késedelem nélküli ellátása ( izzócsere , meglazult alkatrészek rögzítése )

Téli időszak :

- A Társasház külső és belső szabadtéri területeinek hó , jég és akadálymentesítése mely munkafázis legkésőbb az alábbi időpontok szerint elvégzésre kell , hogy kerüljön:
Reggel 6h – 7:30h valamint délután legkésőbb 17h – 18:30h között
- Víztelenítés és légmentesítés az alábbi épületgépészeti elemek vonatkozásában:

- kültéren elhelyezett vízvételezésre alkalmas csapok , záró szelepek , teremgarázs területen elhelyezett vízvételi lehetőséget biztosító fagykár veszélyének kitett ( hőszigetelő borítással el nem látott ) leeresztő golyóscsapok , strang-leeresztők légtelenítése.

Nyári időszak :
- A Társasházhoz tartozó zöldfelület a hulladék és lomb eltávolítása, gépi fűnyírás , gyomirtás és a zöldfelület szükség szerinti locsolása. ( napi két alkalommal locsolás kora reggeli és esti órákban )
- Hulladékgyűjtő tartályok heti egyszeri fertőtlenítő takarítása.

Szükség szerinti ütemezésben elvégzendő feladatok
-A teremgarázs területén elhelyezett zsomb összefolyó akna fertőtlenítő jellegű tisztítása melyre vonatkozóan gondnok tudomásul veszi , hogy az ott képződött iszap és egyéb jellegű szennyeződés az úgynevezett kiemelten magas veszélyes hulladékok körébe tartozik , annak tisztítását és a hulladék eltávolítását az idevonatkozó munkavédelmi előírások maradéktalan betartása mellett végzi el és ennek időpontjára köteles ingatlankezelőt előzetesen értesíteni.

- Lomtalanítás időszakában köteles a lomtalanításban részt venni a tulajdonosok ez irányú tevékenységét segíteni.


A gondnok, gondnoksági munkanapló vezetésére köteles.








Műszaki gondnoki munkaköri leírás:

Napi / Heti feladatok :
Köteles számozott eseménynaplót vezetni , amelyben bejegyzésre kerül a hibabejelentés, hibajavítások elvégzése és a tulajdonosi bejelentések.

Napi felvonó ellenőrzés ( biztonsági berendezések , fülkeajtók , ajtóérintkezők )

Az épületen végzett javítási , karbantartási munkák a kivitelező által végzett munkafázisok ellenőrzése, azok visszaigazolása .( készre-jelentés)

A társasház állagának, felszerelési tárgyainak ellenőrzése, kapcsolók , vészvilágítási rendszer , szellőző-berendezés (szükség esetén a szaktudást igénylő feladtok elvégeztetése, azok visszaellenőrzése.)

Havi feladatok :

Tárgy hó elseje és ötödike között a közösségi villanyórákat , vízalmérőket leolvasni , az órák állasáról jegyzőkönyvet készíteni , mely jegyzőkönyvben foglalt adatok hitelességéért korlátlan felelőséggel tartozik. ( Ezt köteles ingatlankezelő részére jelenteni.)
Minden hónap utolsó napján köteles a fent említett almérők záró állásait a fentiek szerint regisztrálni.

Egyéb feladatok :

Tűzrendészeti bejárás , melynek keretében köteles a Társasház teljes elvi osztatlan közös tulajdonába tartozó területeket az érvényben lévő tűzrendészeti szabályok