Pumuckly Creative Commons License 2008.01.08 0 0 94

Amennyire tudom a hődíjba tartozik az egyénileg elfogyasztott hő és melegvíz előállítás költsége + a közös helyeken elszivárgó meleg arányos része.

A hő előállítást az épület tetején lévő gázkazánok biztosítják. Körülbelüli egységárat csak 1 éves üzemeltetés után lehet majd pontosan tudni. Ezt befolyásolja pár dolog, mint pl. a téli időszak keménysége, gázár emelkedés, stb.

Hőmennyiség és melegvíz mérők leolvasása fél évente történik, így ekkor kerülhet sor bizonyos fizetési korrekcióra. Így előfordulhat, hogy aki sok hőt vagy melegvizet használ, annak nem fedezi ezt majd a 130Ft/m2/hó általánydíj és rá kell még fizetnie. De ha valaki sejti, hogy sok hőt használ el az fizethet kicsivel többet is havonta és akkor nem lesz félévkor akkora meglepetés.

No meg persze ennek az ellenkezője is érvényes lehet, hogy ha valaki kevesebb hőt használ el, akkor annak a félév utáni hónapban nem kell annyi közös költséget fizetnie.

 

A (71)-esben már volt szó a közös költség befizetésről.

 

A csekkes befizetés egyébként a legdrágább megoldás és növeli a közös költséget. Legolcsóbb pl. a sarki OTP-ben befizetni a lakópark számlájára.

 

Előzmény: szentesi.i (93)