Beatrix2002 Creative Commons License 2008.01.17 0 0 118
Tisztelt Tulajdonosok!

Kedves Béla78!

2007. december 19. napjáig a beruházó fizeti a gázszámlát. Ezzel szemben mi a tulajdonosoknak 2007. november 1-től írtunk elő hődíj fizetési kötelezettséget. 2007. decemeber 19-én Éder János SZVB tag jelenlétében leolvastuk az összes egyéni mérőórát. Az elszámolás időpontja 2008. április 30. , akkor olvassuk le ismét.

Hő – díj:

A megállapított hő-díj tartalmazza a téli időszakban ( 2007. december 19-től - 2008. április 30-ig ) a hő-központ által szolgáltatott fűtési és használati meleg víz hőenergiájának előállítási költségeit. Nyári időszakban ( 2008. május 1-től - 2008. szeptember 30-ig ) a hő-központ átállítását követően kizárólagosan a HMV ( használati melegvíz) körök energiájának előállítási díját.

A fővárosi Gázművek Zrt. erre az időszakra ( téli ) megküldi a ház számára a gázszámlát , ami áll apaldíjból ( ami egy havi fix összeg , azért kell fizetnünk , hogy gázszolgáltatásban részesül a ház ) és gázdíjból.

Az alapdíjat minden tulajdonos m2 arányosan fizeti a számlázott időszakra a vízfelmelegítési díjat , illetve a fűtést , pedig a hőmennyiség mérője és melegvíz óra állása alapján. Az áprilisi leolvasást követően összegezzük , hogy mennyi fűtési egység , illetve melegvíz fogyott a házban , ekkor fog kijönni , hogy mennyibe kerül
1 GJ , illteve mennyiért tudtunk 1 m3 melegvizet előállítani. Ezek a számok kizárólag a megküldött gázszámlák alapján kerülnek felosztásra.

Jelenleg nem tudjuk megmondani , hogy mennyibe kereül egy egység. Ez házanként nagyon változó, függ az épületgépészetttől a szigeteléstől a tulajdonsok fűtési és HMV haszálati szokásaitól. Tapasztalataink szerint 1 egység 3.200 Ft -18.200 F t között mozog , de ez csakis kizárólag a ház adottságain múlik.

Az őrzés 2008. január -tól van a ház alkalmazásában , a novemberi és decemberi előírásokat nem módosítjuk, ennek felhasználásáról a tulajdonosközösség dönt a következő lakógyűlésen.

Az elfogadott közös költség tervezetet év közben a tulajdonosi folyószámlákon nem módosítjuk , amennyiben van olyan tétel amire nem költöttük el pénzt , azt a zárszámadó közgyűlés gazdasági beszámolójában feltüntetjük.


A Ház biztosítási az UNIQA-nál van , egyenlőre kötvénymásolat nem áll rendelkezésemre, amennyiben megkapom azt , akinek szüksége van rá , azon tulajdonosnak elküldjük.

A biztosítást a beruházó kötötte meg 1 évre a FUNK International Alkulsz céggel ,
Kapcsolattartó : Geiling Ervin , T: 06-1-354-2030
www.funk.hu


Üdv ,

Beatrix



Előzmény: Törölt nick (107)