Törölt nick Creative Commons License 2008.06.08 0 0 294
Remélem, hogy mindeki megkapta már a közösképvislettől.

 

Biztos, ami biztos íme:

 

 

LAKÓGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV

 

 

Tárgy :

 

A Budapest, XI. kerület Bartók Béla út 92-108. szám alatti Mandarin Kert lakógyűlése.

 

Hely:   

Szent Margit Gimnázium

1114 Budapest, Villányi út 5-7.

Ideje : 2008. április 15. kedd 18:30 h

Jelen vannak :

 

Társasházkezelő

Nagy és Társa Bt.

Tulajdonosok

Jelenléti ív

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JELEN:         225/76

 

A lakógyűlés az elfogadott szabályok szerint határozatképes

 

A lakógyűlés napirendi pontjai:

 

1.  A lakógyűlés határozatképességének megállapítása

2.  Levezető elnök megválasztása

3.  A lakógyűlési jegyzőkönyv vezetőjének és hitelesítőinek megválasztása

4.  Számvizsgáló Bizottsági tagság lemondása, új SZVB tagok választása – határozathozatal

6.  Társasházkezelés beszámolója a 2007. évi gazdálkodásról

7.  Társasházkezelés beszámolója a tervezett 2008. évi költségekről- határozathozatal

8.  Felújítási alap képzésének meghatározása – határozathozatal

9.  Tájékoztató a Szervezeti Működési Szabályzat, ezen belül a Házirend kidolgozásáról

10. Őrzés – védelem, portaszolgálattal kapcsolatos kérdések megvitatása - határozathozatal

   

Egyéb kérdések megtárgyalása.

 

 

  

 

01/2008 (04.15) sz. Határozat

 

A lakógyűlés 225/76 szavazat igen, 0 szavazat nem, 0 szavazat tartózkodás mellett elfogadta a lakógyűlés levezető elnökének Horváth Beatrixet.

 

 

02/2008 (04.15) sz. Határozat

 

A lakógyűlés 225/76 szavazat igen, 0 szavazat nem, 0 szavazat tartózkodás mellett elfogadta a lakógyűlés jegyzőkönyv vezetőjének Váradi Richárdot.  

 

 

03/2008 (04.15) sz. Határozat

 

A lakógyűlés 225/74 szavazat igen, 0 szavazat nem, 2 szavazat tartózkodás mellett elfogadta a lakógyűlési jegyzőkönyv hitelesítőinek Kalácska Gábor, Keresztesné Szita Annamária leendő tulajdonosokat.

 

 

 

 

A levezető elnök megnyitotta a lakógyűlést, elmondta, hogy jelenleg a társasházban öt fő a Számvizsgáló Bizottsági Tagszám. Zorányi Gábor és Vass Imre jelezték a társasházkezelés felé, hogy nem tudják ellátni feladatukat, ezért szeretnének lemondani. A levezető elnök szavazásra bocsátotta lemondásuk elfogadását.

 

 

04/2008 (04.15) sz. Határozat

 

A lakógyűlés 225/75 szavazat igen, 1 szavazat nem, 0 szavazat tartózkodás mellett elfogadta Zorányi Gábor, és Vass Imre Sz.V.B. tagok lemondását.

 

 

 

Keresztesné Szita Annamária jelentkezett a tagság betöltésére, valamint rajta kívül még egy főt kell választani lehetőség szerint a B lépcsőházból, de senki nem jelentkezett, így az A épületből Papp István Szabolcs leendő tlajdonos elvállalta a poszt betöltését.

 

 

05/2008 (04.15) sz. Határozat

 

A lakógyűlés 225/74 szavazat igen, 0 szavazat nem, 2 szavazat tartózkodás mellett elfogadta Keresztesné Szita Annamária és Papp István Szabolcs tulajdonosokat a Sz.V.B tagság betöltésére.

 

 

 

Levezető elnök elmondta, hogy a 2007-es évben a társasháznak még nem volt rendes gazdálkodása, ezért ebben a pontban nem is kell határozatott hozni. A Társasházkezelés nem kér felmentvényt az eltelt gazdasági évre vonatkozóan, melyet a tulajdonosközösség egyhangúan elfogadta.

A 2008. évben a közös költség mértéke változatlan marad. Tulajdonos érdeklődött, hogy az Olimpia Csoport fizeti-e a tulajdona után a közös költséget? A közös képviselet tájékoztatott mindenkit , hogy a beuházó díjbekérők alapján fizeti az át nem adott, el nem adott  lakások és gépkocsi beállók az előírt közös költséget , valamint hődíjat. A gépkocsi beállók konkrét száma még nem tisztázott, nyolc beálló eltérés van. Ennek kivizsgálása folyamatban van, napokon belül tisztázódnak a pontos darabszámok.

A hő díj mértéke sem változik tárgy évben. Amint az átlag hőmérséklet meghaladja a 14 Co fokot 5 napon keresztül a fűtést elzárjuk és a mérőórák leolvasásra kerülnek. 2007. december 19-ig az Olimpia Csoport fizette a társasház gázszámláit. Az elszámolásba a december-január-február-március-április havi gázszámlák kerülnek felosztásra. Azon a napon amikor a közös képviselet átvette a fő gázmérő órát , akkor minden tulajdonos hőmennyiség mérő órája is leolvasásra került. Tulajdonos megkérdezte, hogy ahol nem mérnek a hőmennyiségmérők, milyen elszámolás lesz alkalmazva? A fűtést 2008. május 7-én zárjuk le , az azt  követő napon megtörténik a leolvasás.

Levezető elnök elmondta, hogy ebben az esetben kizárólag az átlag fogyasztást tudja az adott lakásra kiszámlázni. Tulajdonos jelezte, hogy tudomása szerint a mérők nincsenek hitelesítve, de sokkal több pénzbe kerül hitelesíteni ezeket az órákat, mint amennyit tévedhetnek. A közös képviselet részletesen tájékozatatta a tulajdonosokat a hőköltség elszámolás metodikájáról.    

A Portaszolgálat díjával többen nem értettek egyet. Tulajdonosok jelezték, hogy a biztonsági őr húzta ki a hulladéktárolókat, olyan is volt hogy épp elaludt, vagy sérelmezte a tulajdonosok kéréseit.

A velük kötött szerződés tartalmazza a műszaki gondnokságot is, de több esetben a társasházkezelés ügyeletének kelet a házban csőtörést, elektromos problémát és hasonló meghibásodásokat elhárítani. Tulajdonos érdeklődött, hogy a velük kötött szerződés hány évre szól? Levezető elmondta, hogy 3 éves szerződést kötöttek vele, miután a számvizsgáló bizottsági tagok megfelelőnek találták az ajánlatukat. A három éves időszakba be lett építve a kamerarendszer kiépítésének a költsége is.

Levezető elnök jelezte, hogy az Őrmester Zrt.-nek is küldött meghívót, de nem képviseltették magukat. Nagyon sok panasz érkezett a takarítás minőségére a hulladéktárolók rendjére. Megállapodásra kell jutni velük, hogy a hibákon próbáljanak meg javítani, különben két lehetősége van a tulajdonosközösségnek:  vagy felmondja velük a szerződést hibás teljesítésre hivatkozva, de ebben az esetben a kamerarendszert teljes összegben ki kell fizetni, melynek ára meghaladja az egymillió forintot,  vagy bízzanak meg más alvállalkozót, aki rendesen el tudja látni a feladatát. Ezzel a tulajdonosközösség egyetértett.

 

 

06/2008 (04.15) sz. Határozat

 

A lakógyűlés 225/75 szavazat igen, 1 szavazat nem, 0 szavazat tartózkodás mellett elfogadta a 2008-as költségvetést, mely szerint a közös költség mértéke

150 Ft/m2/hó – a lakások és fél erkélyek után

150 Ft/m2/hó – a tárolók után

1500 Ft/hó – a gépkocsi beállók után

130 Ft/m2/hó hő díj átalány – a lakások után.

 

 

Levezető elnök elmondta, hogy a társasház jelenleg nem válthat ki adószámot így nem tud Fundamenta, vagy Lakástakarék kassza megtakarítási szerződést kötni. Jelenleg a tervezett megtakarítást kizárólag egy álszámlán tudja a ház elkülöníteni. Tulajdonos jelezte, hogy véleménye szerint felesleges most pár forintonként megtakarítást képezni, mert az 10 év múlva nem fog érni szinte semmit. A Fundamenta, vagy a Lakástakarék jó alternatíva lehet, mert azt az állam és az önkormányzat is támogatja, nem csak a kamatokkal lehet számolni. A közös képviselet javasolja , hogy térjünk vissza a megtakarítással kapcsolatos kérdésekre az Alakuló közgyűlésen.   

 

 

07/2008 (04.15) sz. Határozat

 

A lakógyűlés 225/72 szavazat igen, 0 szavazat nem, 4 szavazat tartózkodás mellett elvetette a felújítási alap képzését.

 

 

Levezető elnök elmondta, hogy a háznak még van ideje a Szervezeti és Működési Szabályzat megalkotására. Az Sz.V.B. tagok számára elkészített egy általános tervezetet, amelyből közösen megalkotják majd a végleges formát, mely tervezetet a tulajdonosközösség minden tagja nyomtatott formában megkap. Ezt a tervezetet a közgyűlésen megvitatjuk és amennyiben megfelel , elfogadjuk. Ezzel a tulajdonosközösség egyhangúlag egyet értett.

Tulajdonos jelezte, hogy az első lakógyűlésen a portaszolgálat megválasztásakor felmerült az a lehetőség, hogy nappal két, éjjel egy őr legyen szolgálatban. Levezető elnök elmondta, hogy ki tudja gazdálkodni a társasház ezt a plusz költséget, döntsön a lakóközösség. Tulajdonos elmondta, hogy valójában nem biztos, hogy szükség lenne rá, mert az erre fordított összegből mást is meg lehetne valósítani. A tulajdonosközösség egyet értett abban , hogy a közös képviselet hatalmazza fel a őröket a parkoló rend betartására, kifejezetten a lakópark területére érkezők belépési jogosultságának ellenőrzésére, parkolási jogosultságuk számonkérésére.

 

A alsó teremgarázs szinten a lehajtó alatti részt senki sem használja, az Olimpia Csoport hozzájárult, hogy azt a részt leválassza a ház és egy közös bicikli  tárolót alakítson ki.

 

 

08/2008 (04.15) sz. Határozat

 

A lakógyűlés 225/35 szavazat igen, 15 szavazat nem, 1 szavazat tartózkodás mellett elfogadta, hogy éjjel-nappal csak egy őr lássa el a szolgálatot.

 

 

 

A levezető elnök a lakógyűlést 20:30-kor berekesztette.

 

K.m.f.

 

 

 

 

 

_____________________________________

_____________________________________

Levezető elnök

Jegyzőkönyv vezető

 

 

 

 

 

 

 

_____________________________________

_____________________________________

Jegyzőkönyv hitelesítő

Jegyzőkönyv hitelesítő

 

Előzmény: Törölt nick (292)