baudog Creative Commons License 2009.03.24 0 0 1141
Remélem választ kapunk arra is, hogy a kisebbségben élők miért nem érzik magukra kötelezőnek a Magyar törvényeket és miért élnek ma a XXI.sz. ban saját törvényeik szerint?

Miért olyan magas a roma bűnözés?

Miért van az? hogy egyes népcsoport nem veszi figyelembe a más tulajdonának sérthetetlenségét?

Először talán ideológiai váltásra lenne szükség azon népcsoportnak, hogy megbecsüléssel és kellő tisztelettel tudjunk azonosulni a problémákkal.

Egzakt módon meg kellene határozni, hogy a romák anyagi kultúrájában, megélhetési módjában hol, milyen módon vannak kódolva a beilleszkedést gátló, a periférikus szegénységkultúrát áthagyományozó mozzanatok.

Póczik Szilveszter. Az Országos Kriminológiai Intézet (OKRI) tudományos főmunkatársa emlékeztetett arra, hogy ezek a többségi társadalommal konfliktusokat gerjesztő problémák már a 15. században Európába érkező cigányok esetében is fennálltak, s ahogy akkor, úgy napjainkban is „lehetetlenné, vagy legalábbis igen nehézzé teszik a cigányság beilleszkedését”.

Ha idegen népcsoport követ el bűnöket és azt tiszta erkölcsű, érzésű emberek,személyek kritizálják, azt nem nevezném rasszizmusnak csak azért mert a bűn elkövetője kisebbségben él.

Igen! Minden bűnt meg kell torolni legyen az bármely oldalon!
Nevén kell nevezni a gyereket és nem a rasszizmus fogalom mögé bújva dobálódzni a szavakkal. Vagy elfogadom és magamévá teszem az adott ország törvényeit és ez szerint cselekszem, vagy a saját törvényeim szerint élek de akkor ne lepődjünk meg ha társadalom kivet magából.

Jó lenne tisztán látni a dolgokat és nem uszítani sem a kisebbségben élőket sem a többséget!