csudi Creative Commons License 2009.03.30 0 0 1145

Nem tudok mar tovabbervelni, mert a tyukot es a tojast kergetjuk. Szoval szerintem, ha tobb cigany ertelmisegi lenne, akkor belulrol oldanak meg a leszakadsagi problemat. Ezert tamogatja az allam, helyesen (elvileg) azokat a kiveteles ciganyokat, akik maguk belso kesztetesebol tanulni akarnak. Ugyanis nem allnak a szuleik mogottuk kulturalisan, szocialisan, mentalisan vagy csak nagyon ritkan. (A mostrol beszelek, mert a rendszervaltas elott azert zajlott a ciganyok kozott is retegzodes, felkapaszkodas, volt melojuk, bejartak feherek koze, lattak, hogy ugyis lehet, illetve nem voltak a falvak tokeletesen elvalasztva.)

 

Eppen ezert, igen, ez pozitiv diszkriminacio, de ertsd meg, hogy evente 3 embert erint, a tobbi ilyen forras kihasznalatlan, vagyis inkabb feherek hasznaljak ki jogtalanul.

 

Igen, ha csinalnal egy forditott alapitvanyt, akkor sikitanek.

 

Egyszoval, ha megindulna az a tarsadalmi folyamat, amelynek vegkicsengese termekekent lenne egy mittomen 20%-os cigany ertelmisegi reteg, akkor meg lehetne szuntetni ezeket a pozitiv diszkriminacios erofesziteseket.

 

Tehat ezt befektetesnek kell felfogni.

 

Előzmény: nyman (1144)