Matti83 Creative Commons License 2009.04.27 0 0 24

 

Saját tapsztalataimat szeretném megosztani veletek :)

 

Minden évben több alkalommal is utazom és számos irodához volt már szerencsém.

 

Szerintem minden ajánlatnál érdemes odafigyelni, mert sokszor apró betűben rejtik el a gázos és simlis szöveget. A vételár sokszor olyan tételeket is tartalmaz, melyeket az akciós árnál nem írnak le, ugyanakkor a végárnál kifizettetik. Aztán csodálkozunk miért ugrik az ár 40-50 ezret is. Általában arra próbálok figyelni, hogy a transzfer, stornó biztosítás mindenképpen benne legyen az árban.

 

Az sem mindegy szerintem, hogy a gép mikor, milyen körülmények között megy, hiszen egy rossz indulású géppel akár fél-egy napot is veszthetünk a nyaralásunkból.

 

Az árgarancia is fontos, hiszen vannak olyan utazási irodák, mint a Neckerman, ahol plusz díjat számolnak fel /10 ezret/ csak azért, hogy vállalják, a befizettet út ára már nem változik. Ha a nagyobbakat vesszük, a Neckermannal és a TUI-val is utaztam már. Utóbbi esetében baráti volt nagyon, hogy 10% előleg után is vállalták a teljes árgaranciát, míg mondjuk a konkurencia ugyanezt csak úteljes díj befizetéssel és az előfoglalási kedvezmény lemondásával vállallja. Ami szerintem nem mindegy.

 

Nyílván a gép sem mindegy amivel repülünk. Olyan utazásokat kerülöm, ahol bizonytalan légitársaságok ki tudja milyen állapotú gépei szálldosnak.