pipistrella Creative Commons License 2009.06.23 0 0 951
Nos, nem szeretném feleslegesen izgatni a kedves Lakóközösséget, csak azt szeretném,hogy mindenki tisztában legyen azzal,hogy ez az eset nem egyedi sajnos ezen a környéken. Tavaly nyáron brutálisan megvertek a futóösvényen egyik éjjel. Mindezt pár ezer Ft-ért, mobil telefonért, mindezt úgy,hogy nő vagyok. (orrtörés, agyrázkódás, napokig tartó kórházi kezelés...)
Tanulságos eset volt számomra, azóta egyedül lehetőség szerint nem közlekedtem, egy-egy esettől eltekintve, amikor is nem volt másra lehetőség. ÉS pár hónappal a fentiek után épp hazafelé tartottam a Kosztolányi buszmegállóból (nem késő éjjel volt).
Csak a liftnél vettem észre,hogy bejött valaki utánam a főbejáraton. Sajnos az emeletig követett és a folyosómon letepert a földre és csak sejteni lehet,hogy követett a megállóból. Saját lélekjelenlétemnek köszönhetően ebből az esetből szerencsésen megmenekültem, leszámítva azt a sokkot, hogy a saját lakásom előtt akartak megerőszakolni a folyosón, úgy, hogy a folyosóra senki! ki nem nézett.
Mindkét esetben történt rendőrségi feljelentés de a rendőrök részvétét leszámítva, illetve,hogy a bejárati ajtókra kikerült,hogy mindenki jól zárja be az ajtót maga után - más nem történt.

Mélységesen elszomorít, ami a hétvégén történt, mert azt gondoltam, hogy a velem történtek pusztán a szerencsétlenül alakult véletlennek tudhatók be. De ha az esetek nem egyediek talán érdemes elgondolkodni azon, hogy a hasonló esetek hogyan lehetnének elkerülhetők, kivédhetők, avagy, ha már egyszer előfordulhat-mert ez ma Magyarország, ez Budapest,-miként lehetne nagyobb biztonságban élni. Legalább azon a helyen, amit az ember az otthonának nevez.