Pumuckly Creative Commons License 2009.08.13 0 0 1008
Csak SZMSZ tervezet van, amit a KK elkészített és a "tulajdonos" elfogadott. Ennek kisebb módosításával lesz majd a végleges, hivatalos közgyûlés által elfogadott SZMSZ. A társasházzá nyilvánításhoz szükséges még a közgyûlési határozat, a végleges használatbavételi engedély, alapító okirat és az albetétesítés, de ez a perfeljegyzés miatt a bíróságon sokáig fog még tartani. Így jelenleg a társasházi törvény sem vonatkozik ránk, nincs mire jelzálogot bejegyezni.
Ha valaki még az albetétesítés után sem fizetne, akkor rá lehet terhelni a lakására a tartozást, de ettõl a háznak még mindig nem lesz pénze kifizetni a közmûveket.
Másik eljárás lehet a fizetési felszólítás, de ez meg átvétel nélkül visszamegy a feladóhoz, mert a tulajdonijog várományos elérhetetlen. Lehet, hogy külföldön vagy máshol tartózkodik és csak ez a mandarinos címe szerepel a nyilvántatásokban. Ez alapján elég nehéz lehet utolérni. A bírósági eljárás elég hosszadalmas és pénzbe is kerül, amit a lakóközösségnek kellene megelõlegezni. Jelenlegi helyzetben örülhetünk, ha legalább a közmûveket ki tudjuk valahogy fizetni mielõtt kikapcsolnák a szolgáltatást. Jelenleg csak olyan megoldás van, hogy a tartozókat kitiltjuk a szolgáltatásból és csak egy bírság megfizetése után használhatják újra.
Bírósági behajtásról a KK szerintem nem kapott meghatalmazást. Ehhez azonban vállalnunk kellene a bírósági eljárás megelõlegezését.
Előzmény: Hamzsa Bég (1007)