Juhhej Creative Commons License 2009.08.14 0 0 1010
Sziasztok!

Valamit még mindig nem értek. Most akkor Társasházzá alakultunk vagy sem. Mert a mi adás-vételi szerződésünk 17. pontja ezt írja:

17. Az Eladó kijelenti, hogy a Társasházat, illetve annak közös területeit a Tht. előírásainak megfelelően megtartott alakuló közgyűléstől számított 30 napon belül a megalakult Társasház által megválasztott közös képviselő részére adja át, mellyel a Társasházzal kapcsolatos kárveszély és a költségek viselésének terhe is átszáll a Társasházra. A Társasház közös képviseletét, illetve a lakóház közös használatú helyiségeinek üzemeltetését és az egyéb közös érdekű feladatokat a Társasház birtokbaadásáig az Eladó látja el, ám azok költsége a Birtokbaadástól - tulajdoni hányadaik arányában - a vevőket terheli.



Ha nem vagyunk még Társasház, akkor még nem adhatta át a Társasházat, illetve annak közös területeit a Tht. előírásainak megfelelően megtartott alakuló közgyűléstől számított 30 napon belül a megalakult Társasház által megválasztott közös képviselő részére és ezért még nem szállhatott át a Társasházzal kapcsolatos kárveszély és a költségek viselésének terhe sem. Tehát ezeket az Eladó kell hogy viselje. Nem mi, mert mi(mint lakók) nem vagyunk Társasház. Minket "csak" üzemeltetés és az egyéb közös érdekű feladatok költsége terhel, a tulajdoni hányadaink arányában.

A kérdésem felétek, hogy jól értelmezem én ezt?

Üdvözlet!