stc Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1116
Sziasztok!

Mivel nem szeretem az értelmetlen vitákat, nem szokásom nagyon hallatni a hangom. Viszont a tegnapi gyűlésen és itt a fórumon történt néhány olyan igazságtalanság, ami szót érdemel. Nem tudom mi az oka ezeknek a heves érzelmeknek, de biztos megvan. Viszont próbáljuk meg egy kicsit racionálisan nézni a dolgokat.

A tegnapi gyűlésen Kricsfalussy úr teljesen korrekt volt velünk, viszont az nagyon gáz volt, ahogy mi viselkedtünk. Lazán megtehette volna, hogy a szavazat többségével egyszerűen eldönti, hogy marad a jelenlegi kk. Ehhez képest megadta nekünk a lehetőséget, hogy ha a lakók szavazatainak negyedét, a megjelentek kicsit több, mint felét felmutatjuk, egy kk mellett, akkor mellettünk dönt. Ez jófejség volt tőle, mert:
- Az égvilágon semmi nem kötelezi egy ilyen engedményre.
- Az hogy nála olyan nagy tulajdonhányad van nem csak azt jelenti, hogy sokat ér a szavazata, hanem hogy nagyon sok pénzről kell döntenie, nagy a felelőssége. Ehhez képest nem kapott egyik kk jelölttől sem ajánlatot, vagy biztosítékokat. Ezek ellenére mellénk állt volna, ha legalább egy jelentős lakói támogatást felmutatunk.
- Ha én így kötnék szerződést a főnökeim simán szétrúgnák a hátsómat. Szerintem őt sem dicsérték volna meg ha valami baj van az új kk-val. Szóval le a kalappal, hogy felvállalta.

Mi nem hoztuk össze a minimum számot. Az ok, hogy bepróbálkoztunk, hogy hátha ennyivel is mellénk áll. De az, amit utána kapott tőlünk az teljesen inkorrekt volt.

A sértődésből semmi jó nem születik (lásd országunk). Nem jöttek össze a számok, nem az lett döntés, amit szerettünk volna. Ez van. A helyzet adott, próbáljuk meg ebből a legjobbat kihozni és konstruktívan hozzáállni a dolgokhoz.

Végezetül azoknak, akik szidalmakkal illették az szvb-t. Amennyire én tudom ők tök ingyen, a házért, a lakóknak dolgoztak. Innentől kezdve semmi jogalapunk nincs szidni őket. Legfeljebb építő jellegű kritikákat mondhatunk. De leginkább köszönetet a munkájukért.