agavve Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1126

Emlékezzünk vissza, amikor a D épület garázsában összegyűltünk az In-M és Kricsfalusy úr jelenlétében, megígérték, hogy a D épület frissen beköltözött lakóinak semmiképpen sem lesz köze a Nagy és Tsa által maguk után hagyott tartozáshoz. Majd a költségvetési tervezetben ott szerepelt a két opció, hogy ennyi és ennyi lesz a közös költség ha a D épület is beszáll, és amannyi, ha nem, akkor kedves lakók, szavazzunk... Nekem ez nagyon nem tetszett: akkor most egy társasház vagyunk, vagy mi? Vagy szavaztassuk meg egyik lépcsőház lakóit a másik ellen? Egy ilyen nagy számú lakással rendelkező társasháznál ez nagyon felelőtlen húzás szerintem.

 

Ugyanez a tészta volt a gáz kikapcsolásával fenyegető időszak... milyen kompetenciára vall vajon, hogy az In-M képes kitenni egy felhívást a faliújságra, hogy kedves eddig is fizető lakók, ha tehetitek, legyetek szívesek előre befizetni több havi közös költséget, mivel sok a tartozó, nagy a hiány... !? Na neeee... És ha már erre fanyalodott a kk, vajon a sok tulajdoni hányadot képviselő O.Cs. milyen gyorsan rohant előre befizetni azt a rengeteg közös költséget, hogy megússzuk a gáz kikapcsolást télvíz idején? Arról nem is beszélve, hogy az O. Cs-t abszolút nem zavarta, hogy az eladó E és F lakások potenciális vásárlói nyilvánvalóan bejárnak terepszemlére és ilyen papírokkal szembesülnek a faliújságon, mindezek ellenére foggal-körömmel ragaszkodik az In-M-hez, no comment... És az is feledésbe merül persze, ki és milyen felelősséggel tartozik a Nagy és tsa időszak következményeiért, aminek a mai napig isszuk a levét. Mert őket csak a nyakunkba varrta az O.Cs., mégis ugyanúgy tömködjük a lyukakat, mintha saját akaratunkból választottunk volna egy béna társaságot, akkor legalább okolhatnánk magunkat a nem kellő körültekintésért az ügyben.

 

Még egy szubjektív példa: akárhányszor kértem valamit az In-M-től telefonon (pl. küldjék el ezt és azt e-mailben, adják meg ennek és annak az elérhetőségét stb), mindig készségesen megígérték, és SOHA egyetlen alkalommal nem tették meg, legfeljebb harmadszori-negyedszeri kérésre. És ami nekem a legsértőbb volt, egy alkalommal, amikor a tartozásokra rá mertem kérdezni, az In-M egyik kollégája káromkordva, felháborodott hangnemben beszélt velem (nővel!), hogy ő nem tehet róla, hogy a ki....szott lakók nem fizetnek, részéről ennyi. Aha... így én is mehetnék kk-nek, ha ilyen hozzáállás is elég jó pénzért. De persze ez csak az én tapasztalatom.

 

A fentiekben leírtak ellenére némely dologban egyet kell hogy értsek Kricsfalusy úr megjegyzéseivel a keddi közgyűlésre vonakozólag, bár nem ártana válaszokat kapni az előbbiekben taglalt kérdésekre sem... Van itt bőven szutyok, nemtörődömség, csúsztatások stb az elmúlt egy-két évben, nem ártana egy kis konstruktivitás a jövőre vonatkozóan, szándékom sem más azzal, amit leírtam.

 

Akárki lesz a kk, egy internetes felület, s akár azon egy normális fórum nem ártana, esetleg valami ötletláda formájában, amit a kk ELOLVAS és nem káromkodik, ha rá mer kérdezni egy lakó.

 

Szintén támogatandó egy jogász felkérése a következő gyűlésre. Ezt intézi egyébként valaki? Vagy csak egy feldobott labda megint?