bigabigel Creative Commons License 2010.02.23 0 0 1152
Kedves Lakók!

A lenti levelet küldtem ma de. el a Beruházónak. Gondoltam, bemásolom ide is, mert remélhetőleg többen szeretnék nyomon követni az eseményeket. Bocsánat, ha vhol szóismétlés v. elírás van, még korán volt.


"Kedves Kricsfalussy Tamás!

Pár hete beszéltünk telefonon a Mandarin kert alakuló közgyűlése utáni napokban. Megvitattuk többek között azt, hogy az alakuló közgyűlés nem a törvényi előírásoknak megfelelően lett összehívva az alábbiak miatt:

1) a három kötelező napirendi pont közül hiányzott egy - a bankszámlára vonatkozóan
2) a Th. legfontosabb dokumentuma, az SZMSZ, nem lett kipostázva a meghívók mellé, hiába függesztette ki a jelenlegi kk a faliújságra, ez nem elegendő.

A 2). pontban ugyanakkor nem kötelező az alakuló közgyűlésen dönteni. A törvény kimondja, hogy ha az alakuló közgyűlés az SZMSZ-ről nem döntött, akkor ezt meg kell tennie egy legkésőbb ezt követő 60 napon belül megtartott közgyűlésen. Ön a lakóház fórumán már másnap kijelentette, hogy lesz egy következő közgyűlés. Azt azonban telefonon nem tudta biztosra mondani, hogy ez egy újabb alakuló közgyűlés lesz, vagy ön a több, mint 10% tulajdoni hányada alapján hív össze egyet.

Megbeszéltük, hogy attól sem zárkózik el, hogy a Mandarin kertnek végre a lakók által szabadon választott közös képviselete legyen. Ekkor említettem, hogy én mindenképpen felveszem 2 céggel a kapcsolatot, akik az alakuló közgyűlésen is ott voltak, és megkérem őket, hogy küldjék el a szükséges dokumentumokat önnek. Úgy tudom, hogy ezek a dokumentumok már megérkeztek önhöz.

A fentiek tükrében, kérném, hogy válaszoljon az alábbi kérdésekre:

- Kijelentette, hogy olyan cégre biztosan nem adja le a szavazatát, akinek nem látta a bemutatkozó anyagát a kötelező dokumentumokkal együtt. Ha van még olyan cég, aki jelentkezne közös képviseletnek, meddig küldheti el a szükséges dokumentumokat önhöz?

- Hajlandó-e arra, mint ahogy azt nekem említette, hogy készítsen egy összehasonlító táblázatot a cégekről?

- A lakók hogyan fogják megismerni a cégek ajánlatait? Megoldható-e, hogy ezek letölthetők legyenek valahonnan?

- Mikorra várható a következő közgyűlés?


A levelemet be fogom másolni a fórumra is, mert úgy gondolom, hogy minden lakót érintő információkat tartalmaz. Kérném, hogy a következő meghívó mellé mindenképp küldjék ki az SZMSZ-t is, hogy minden lakó tudja, hogy miről szavaz!

Köszönöm előre gyors és konstruktív válaszát."