bigabigel Creative Commons License 2010.02.24 0 0 1158
Kedves Lakók!

Megérkezett a Beruházótól a válasz, aki arra kért, hogy másoljam be levelét ide a fórumba is. Kérek mindenkit, hogy figyelmesen olvassa el, különösen azt a részt, hogy hogyan lehetne végre saját magunk által választott közös képviseletünk - feltétel, hogy a lakók legalább 30% (a teljes tulajdoni hányadnak) ott legyen, ill. és legalább fele egy ugyanazon cégre adja le a szavazatát (tehát 15% tulajdoni hányad).

"Az alakuló közgyűlés és az összehívás törvényességének megítélése kérdésében eltér az álláspontunk, ahogy a telefonban is mondtam, szerintem törvényes volt minden. (A háznak már van a saját nevére szóló bankszámlája, így nincs szavazásra bocsátható, eldöntendő kérdés.) Természetesen aki ezzel nem ért egyet, az bírósághoz fordulhat, de amíg ez nem történik meg, illetve nincs erről ítélet, addig ez csupán sehova sem vezető, értelmetlen spekuláció. (Magánvéleményem szerint a szavazás közbeni beüvöltözések, hogy mikor, kire és hogyan kell szavazni, szintén okot adhatnának egy törvényességet vitató perre, de mivel ennek nem látom értelmét, beérem annyival, hogy ízléstelennek tartom ezt a fajta "kampányolást" és kész.)

Ami levele érdemi részét, illetve kérdéseit illeti, a következőkről tudom tájékoztatni.

1. Az In-Managementen kívül eddig két cég, a Város-kép és a Faraone jutatta el hozzám az anyagát. Utóbbi a nullás igazolást nem csatolta, de ettől függetlenül mindkét cég korrekt anyagot adott. A jövő héten még bárki küldhet újabb anyagot, addig biztosan nem postázzuk a meghívókat.

2. Összefoglaló helyett valószínűleg a pályázók által beadott iratok releváns részét (referenciák, vállalási ár és tartalom, költségvetés-tervezet) juttatjuk el a meghívóval együtt a lakókhoz. (Kivéve, ha túl nagyszámú cég jelentkezik, mert annak a másolási költségét, többszázezer forintot már nem tudjuk vállalni.)

3. Bízom benne, hogy az előzőekben írtak elég információval fognak szolgálni a lakóknak, megjegyzem, hogy mivel ez elsősorban a pályázók érdeke, nekik kellene ezt megoldaniuk (bedobni, a fórumban közzétenni stb.)

4. A közgyűlés időpontjáról még egyeztetünk az In-Management-tel, igazság szerint a szűk keresztmetszetet a helyszín jelenti, szeretném, ha a lakógyűlést a házhoz a lehető legközelebb tartanánk, hogy minnél többen eljöjjenek, de a nagy létszám miatt ez elég nagy gond. Ha mást nem találunk, ismét az előző helyszín lesz és mindenképpen még márciusban.

És egy kiegészítés. A lakók többségének akaratát elfogadom, de azt nem, hogy a lakógyűlést elhúzú, a végéig kitartó kis csoport akarata szerint szavazzak, erre se jogi, se erkölcsi alapon nem kötelez semmi. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy ha a lakók legalább 30%-a (a teljes tulajdoni hányadból) jelen lesz a szavazásokon és az abszolút többségük (azaz legalább a jelenlévők fele) azonosan határoz, azt én is elfogadom. Ha azonban ennél kevesebben jönnek el vagy otthagyják a lakógyűlést, akkor azt úgy értékelem, hogy a lakók többségének mindegy, miként alakulnak a ház dolgai és kizárólag a Real-Prop House Kft. érdekei szerint szavazok majd.

Bízom benne, hogy a lakók megértik, mennyire fontos a részvételük, mert a költségvetés, a közös költség, az szmsz elfogadásához, a lakókat képviselő szvb megválasztásához a lakóknak fűződik a legnagyobb érdeke, nem a Real-Prop House-nak.

Végezetül kérem, hogy szíveskedjen válaszomat is betűhíven bemásolni a fórumba."