nagycsavar Creative Commons License 2010.03.05 0 0 1167
MINDEN LAKÓ FIGYELMÉBE!!! A LAKÓK ÖSSZEFOGÁSÁRA VAN SZÜKSÉG!

Páran lakók az alábbi nyílt levélben foglaltuk össze azokat a pontokat, amelyekre szeretnénk az Eladótól választ kapni. Úgy érezzük, hogy ezek a kérdések egyaltalán nem tisztázottak. A levelet - egyelőre aláírások nélkül - egy mandarinkert-es e-mail címről azonnal elküldjük az Eladónak is. Fontos azonban, hogy ez a levél aláírások nélkül vajmi keveset ér, ezért aláírásgyűjtésbe is kezdünk.

Kérnénk a lakókat, ha akár csak egy pont is tisztázatlan Önök szerint is, csatlakozzonak a kezdeményezéshez, mert nem mindegy, hogy a hivatalos levél - már aláírásokkal - 50 v. 150 v. 300 aláírást tartalmaz. Fontos lenne az is, hogy aki itt a fórumon olvassa ezt a levelet, adja tovább a létezésének hírét bármelyik lakónak, akivel a házban találkozik.

Aki egyetért a levéllel, kérjük küldjön e-mailt a mandarinkert2010@gmail.com-ra és a tárgyba annyit írjon, hogy a hétvégén, legkésőbb jövő hét elején mikor ér rá, és mi megkeressük. Ezzel nagyban megkönnyítenék a munkánkat. Aki szeretne az aláírásgyűjtésben segíteni, szintén itt jelentkezzen.

Hangsúlyozzuk, hogy ez nem egy támadó jelllegű level, azonban a lenti kérdésekkel kapcsolatban eddig nem kaptunk szakszerű és megbízható válaszokat.

Íme a levél:

"A Bartók Béla út 98-102. A-F épület tulajdonostársai, mint Vevők a következő igényeket támasztják a Real-Prop House Kft.-Olimpia Group, mint Eladó felé:

Az adás-vételi szerződésekben foglaltak szerint az Eladó hivatalosan számoljon el a Vevők felé - a birtokbaadástól kezdődően jelen napig - az Eladó által megbízott közös képviseletek számláira befizetett összegekkel, valamint tételesen, havi és éves bontásban, számlákkal alátámasztva igazolja, hogy ezen befizetett összegek a birtokba lépett Vevők mindennapi igényeinek és a közös szükségleteinek kielégítése érdekében lettek felhasználva.

Az Eladó az adás-vételi szerződésekben foglaltak szerint igazolja, hogy birtokbaadáskor az egyes tulajdonok per-, teher-, igény és harmadik személy jogától mentesen kerültek átadásra és a birtokbaadásig felmerülő költségeket megfizette az adott tulajdonra.

Az Eladó igazolja, hogy az eladatlan tulajdonok után pontosan és időben megfizette a rá eső közös költséget, valamint az építkezésből eredő közüzemi díjakat.

Az Eladó támassza alá az elszámolást és az elszámolás módszerét egy független, hivatalos könyvvizsgáló véleményével is. Amennyiben további kérdések merülnek fel az elszámolással kapcsolatban, az Eladó nevezze meg azt az ő általa kijelölt felelős személyt, akivel a Vevők által megbízott könyvvizsgáló egyeztethet.

Bocsássa a Vevők rendelkezésére a társasház illetékes Földhivatal általi megalapításáról szóló határozat másolatát, valamint igazolja, hogy az illetékes Földhivatalhoz beadta a jelzálogjog és opciós vételi jog törléséhez hozzájáruló nyilatkozatát a projektet finanszírozó banknak.

Az Eladó az adás-vételi szerződésekben foglaltak szerint bocsássa a Vevők rendelkezésére a végleges alapító okirat vonatkozó részeit a Társasház megalapításáról szóló földhivatali határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül.

Az Eladó igazolja, hogy olyan telekommunikációs rendszert kiépítő szolgáltatóval kötött szerződést, aki kötelezettséget vállalt arra, hogy a szolgáltatás teljes tartama alatt a szolgáltatási díj nem haladhatja meg a legnagyobb három szolgáltató által ajánlott árak átlagát.

Az Eladó részletes javaslata és időbeosztása a garanciális javítások elvégzésére, melynek 100%-os teljesítésének min. 3 hónappal a garancia lejárta előtt kell befejeződni, ezáltal időt biztosítva a részletes ellenőrzésre és a még elvégezetlen feladatok pótlására.

Az Eladó jelölje meg a garantált teljesítés időpontjai az előbbiekben leírt pontoknak, valamint az elszámolások, igazolások átadási dátumait a Vevők számára.

Az Eladó az általa összehívandó közgyűlésre:
- javasoljon egy határozott fellépésű, elfogulatlan levezető elnököt.
-jegyzőkönyvvezető képes legyen olvasható jegyzőkönyvet készíteni, amit a helyszínen hitelesíteni kell két tanúnak.
- hívja meg a könyvelőt és a könyvvizsgálót, akik beszámolóját, véleményét csatolta a meghívóhoz (különösen az adósságot keletkeztető kötelezettség-vállalások tekintetében).
- csatolja a meghívóhoz a közös képviselő jelöltek rövid ismertetését, vállalási árait, javasolt közös képviseletek közös költség tervezetét költségnemenként.
- SZMSZ tervezetet küldje ki legalább 15 nappal a közgyűlés előtt, hogy a tulajdonosok átnézhessék.

Napirendi pontok között kérjük, hogy ezen pontok is szerepeljenek:
- határozatképesség megállapítása (határozatképtelenség esetén berekesztés és erről jegyzőkönyv)
- levezető elnök és jegyzőkönyvvezető megválasztása
- határozatképesség esetén két hitelesítő tulajdonostárs megválasztása
- napirendi pontok és a pontok sorrendjének elfogadása
- közös képviselő választása - határozathozatal
- számvizsgáló bizottsági tagok megválasztása - határozathozatal
- a társasház bankszámlájának elfogadása és a rendelkezési jogok rögzítése - határozathozatal
- könyvelő és könyvvizsgáló véleményének ismertetése
- közös költség meghatározása - határozathozatal
- igényelt szolgáltatások meghatározása
- felújítási alap meghatározása
- Szervezeti Működési Szabályzat, ezen belül a Házirend kidolgozása
- egyéb kérdések, javaslatok jegyzőkönyvbe vétele

SZMSZ-hez az alábbi javaslatokat tesszük:
- vízdíj hártalék szétosztása azok között, akik nem hitelesíttették az órákat.
- késedelmi kamatok szétosztása a közös költséget késve fizető tulajdonosok között.
- átalánydíjas hődíjfizetés, negyedéves elszámolással.
- 1 havi tartozás után fizetési felszólítás, 2 havi tartozás után közművek korlátozása, kizárása, bűntetés kiterhelése.
- postai és csekkes költségek kiterhelése az érintettek részére."