Nanette Group Creative Commons License 2010.03.05 0 0 1168
Tisztelt „nagycsavar”!

 

Nyílt levelével kapcsolatban több alapvető problémám is van.

 

Először is „a lakók” nevében beszél, de nem tudom, ez vajon kiket takar, két ember vagy mondjuk 200 lakó „képviseletében” szól. Másodszor, hogy eféle „képviseletre”  semmiféle joga sincs, a Tht. pontosan meghatározza, pontosan ki és mi módon képviselheti a lakókat. Még ha bele is megyek ebbe az abszurd játékba, hogy „elszámolok nagycsavarnak”, akármit is válaszolok, azt Ön (Önök) akár elfogadják, akár nem, nincs semmilyen következménye, puszta szócséplés marad. Harmadrészt a feltett kérdésekre adott válaszok már csak terjedelmüknél fogva sem férnek bele ebbe a fórumba.

 

Csak egyetlen példa, a közös költség. Bizonygathatnám, hogy rendesen fizettünk, de a korrekt elszámoláshoz kb. 600 db birtokbaadási jegyzőkönyvre, kéttucatnyi bankszámlakivonatra és a számításokat tartalmazó Excelekre volna szükség – miközben a közös képviselet és a korábbi szvb folyamatosan nyomon követte az előírásokat és a befizetéseket. Ha a tisztelt lakóközösség végre választ szvb-t (és adott esetben új közös képviselőt), természetesen mindenben a rendelkezésükre fogunk állni.

 

Az összehívandó lakógyűléssel kapcsolatban pedig szeretnék néhány alapvető félreértést tisztázni.

 

A Real-Prop House Kft. álláspontja szerint február 3-án volt egy érvényes alakuló közgyűlés, ezt követően tehát minden tekintetben a Tht. szerint kell működnie a háznak, azaz mi már semmilyen lakógyűlést nem hívhatunk össze (csak erre kérjük a közös képviselőt, ahogy azt a lakók bármely 10%-a megteheti). A napirendi pontokkal és az újabb lakógyűléssel ennél mélyebben nem is kívánunk foglalkozni, javaslom, hogy a leírt konkrét kérésekkel a Tht. által előírt formában szíveskedjenek közvetlenül a közös képviselőhöz fordulni. Azt, hogy egy esetleges választáson milyen elv szerint szavazok, már leírtam, ennél többet azonban nem kívánok közreműködni, mert ahogy látom, az egész kezd ellentmondó és részben értelmetlen követelőzésbe fulladni. (Ha valaki ezzel nem értene egyet és nem tartja jogszerűnek az alakuló lakógyűlést, akkor kifejezetten kérem, hogy ne csak a fórumban hergeljen, hanem a nevét felvállalva forduljon bírósághoz és támadja meg a közgyűlést, illetve a határozatokat.)

 

Így – bár erre megvolt a szándék – a jelöltek anyagának előszürésében, rendszerezésében és eljuttatásába se folyunk bele, ez alapvetően az szvb feladata volna (akiket ugye nem választottak meg a múltkor…), mivel őszintén szólva semmi kedvem további vádaskodásokat hallgatni, hogy ezt vagy azt miért így vagy úgy csináltunk.

 

Viszont szerintem továbbra is az a legfontosabb, hogy végre legyen megválasztott, a lakóközösség nevében valóban legitim módon nyilatkozó, tárgyalóképes szvb, elfogadott költségvetés, közös költség, szmsz – addig az ilyen „kezdeményezések” sehova sem vezetnek.